Se dronen ved Tyrafeltet
Tyrafeltet er et af de danske olie- og gasfelter, der i efteråret 2022 oplevede uidentificeret droneaktivitet.
Foto: Altrad

Se dronen ved Tyrafeltet

DOI.dk kan som første medie offentliggøre et billede taget af den uidentificerede droneaktivitet ved Danmarks største olie-gasfelt Tyra på Nordsøen fra september 2022.
22. MAR 2023 21.15

I efterår var der anmeldelser om uautoriseret droneaktivitet ved Danmarks olie- og gasfelter. Dronerne på Nordsøen fulgte i kølvandet både på sprængningerne af gasrørledningerne Nordstream 1 og 2 og en ligeledes uidentificeret droneaktivitet ved de norske olie- og gasfelter.

Fælles for mediedækningen var, at der ikke fandtes billeder af dronerne, selvom de førte til politianmeldelser.

DOI.dk kan nu offentliggøre det første foto af en drone ved Tyrafeltet. Billledet er taget i slutningen af september 2022 omkring klokken 22 om aftenen. Fotografen har ikke fået tilladelse til at tage billedet. DOI.dk kender fotografens identitet og har lovet anonymitet. Det har ikke været muligt at få fotoet verificeret af andre kilder.

Da droneaktiviterne var på sit højeste i efteråret 2022, florerede der mange rygter i den danske offshore branche. Siden er dronerygterne komplet forstummet, og der har heller ikke været nyheder i medierne om nye droneaktiviteter ved de danske olie- og gasfelter.

DOI.dk har spurgt Syd- og Sønderjyllands Politi, om der stadig kommer anmeldelser om droner i den danske del af Nordsøen. Politikredsen har anfalet at søge aktindsigt om droneanmeldelser hos Rigspolitiet.

Den anonyme fotograf fortæller til DOI.dk:

- Den var der lige pludselig, og så tog jeg billedet. Fotografen er helt sikker på at have set en drone den sene aften på Tyrafeltet.

Drone 

Dronebilledet fra den sene septemberaften i 2022 på Tyra Vest, hvor det blå lys på himlen viser dronen, fortæller den anonyme fotograf til DOI.dk. (Foto: Privat/anonym ).

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter