Danmarks næststørste landvindmøllepark får lov at snurre videre
Vindmølleparken Eurowind Energy på Thorup-Sletten vest for Aggersund stod færdig i 2020 og var dengang Danmarks største landvindmøllepark.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Klager afvist:
Danmarks næststørste landvindmøllepark får lov at snurre videre

Planklagenævnet har tidligere annulleret Vindpark Thorup-Slettens miljørapport og lokalplaner, men nu er tilladelserne igen på plads.
7. MAR 2024 11.12

Det gav et mindre chok i vindmøllebranchen, da vindmølleparken Vindpark Thorup-Sletten i 2021 efter blot et halvt år i drift fik annulleret både miljørapporten samt de lokalplaner, som Vesthimmerlands og Jammerbugt kommuner havde vedtaget for at lovliggøre vindmølleparken, der ligger på grænsen mellem de to kommuner. 

Annulleringen skete på foranledning af Planklagenævnet, da nævnet gav medhold til en klage fra Danmarks Naturfredningsforening (DN). Klagen påpegede, at der ikke var taget tilstrækkeligt hensyn til fuglene kærhøg og rørhøg, som var blevet observeret i i et fuglebeskyttelsesområde, der ligger ca. 3,5 km fra møllerne, men alligevel var de blevet udeladt af miljørapporten. 

Nu er plangrundlaget dog kommet på plads igen, og undersøgelser har vist, at de fugle, som DN var bekymret for, generelt fløj udenom eller under møllernes vinger. Den nye godkendelse bringer glæde hos Eurowind, som ejer 15 af de 18 møller i parken. Til Nordjyske fortæller Joachim Steenstrup, Head of External Affairs & Strategy hos Eurowind, at videre klager vil kræve et civilt søgsmål, hvilket der ikke er fortilfælde for.

- Det giver os ro i maven, og nu får møllerne lov til at snurre rundt og producere grøn strøm i mange år. Det er rigtigt rart, at det hele er afgjort, siger Joachim Steenstrup.

Vindmølleparken har en kapacitet på 77 MW og består af 18 stk. Siemens SWT 130 4,3 MW-vindmøller, hvilket – da den blev åbnet i 2020 – gjorde den til Danmarks største onshore vindmøllepark. Siden er den dog blevet overgået af Vindpark Overgaard, som ligger i Randers Kommune. Vindpark Thorup-Sletten har været i fuld drift, imens de nye undersøgelser har stået på. 

amp

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter