Borgmester: Bæredygtighedsfestivalen gør noget for hele kommunen
Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Christensen (V) (her i baggrunden) nåede knap at afsløre en af de 17 verdensmålsskulpturer i Hvide Sande, inden børnene undersøgte værket.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, DOI.dk

Borgmester: Bæredygtighedsfestivalen gør noget for hele kommunen

Borgmester Hans Østergaard (V) åbnede festivalen med afsløringen af en ud af 17 kunstværker, der repræsenterer de 17 Verdensmål. Verdensmålhuset i Esbjerg har været med til at skabe indholdet.
15. OKT 2023 11.19

Stemningen til efterårsferien havde allerede indholdet sig ved fiskeauktionhallen i Hvide Sande, da Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V) kunne klippe snoren og afsløre en af sytten skulpturer. De fremmødte specielt børnene udnyttede straks chancen til at få hands-on på skulpturen.

Borgmesteren var da heller ikke i tvivl om, at det ikke kun er Hvide Sande, der har gavn af Hvide Sande Bæredygtighedfestival 2023.

- Bæredygtighedfestivalen gør noget for hele kommunen, også fordi vi i kommunen har taget verdensmålene til os. Vi har indgået en række klimapartnerskabsaftaler med handelrådet, erhvervslivet og landbruget, fortæller Hans Østergaard, der som Venstre-mand i den grad har sat ind på et højaktuelt område. Og det er faktisk konkret handling.

- Landbruget har aftalt at udtage nogle lavbundsjorde, der til dels kommer til at stå under vand. Det handler også om brug af biokul som gødning, forklarer Hans Østergaard om et produkt, der stammer fra pyrolyse og i den grad også er i trend lige nu.

Endnu videre med grøn energi

Green Power Denmark har tidligere kåret Ringkøbing-Skjern som Danmarks klimakommune nummer 1. på grund af den høje produktion af vedvarende energi.

- Vi er faktisk kommet langt, og vi tænkte, nu skal vi ikke videre. Men det skal vi på grund af grund af klimaet og på grund af krigen i Ukraine og hele den forsyningssikkerheden. Så vi er klar til at gå endnu videre med den grønne energi, siger borgmesteren og relaterer det til Hvide Sande Bæredygtighedfestival 2023:

- Vi er helt fremme i skoene med bæredygtighedsfestivalen, som vi i kommunen har givet tilskud til. Det er er et flot program, der ligger klar.

Fælleskab om verdensmålene

Lederen af Verdensmålshuset i Esbjerg Gert Barslund har været med til at arrangerer Hvide Sande Bæredygtighedfestival 2023. Han har under forberedelserne brugt en dag om ugen i Hvide Sande, og der er for ham ingen tvivl om, hvad festivalen kan.

- Hvide Sande er i forvejen en aktiv by. Bæredygtighedfestivalen styrker det at være en del af et fælleskab omkring verdensmålene. Man kan gå verdenmålsruten rundt til de 17 forskellige skulpturer, der hver repræsenterer et verdensmål. Turen er cirka fem km lang, fortæller Gert Barslund.

Turister er allerede i Hvide Sande, men det kan endda være, det kan gøre byen endnu mere attraktiv.

- Jeg tænker også, det kan være folk tænker. Her kunne jeg godt bo, og festivalen kan måske også være med til, at folk bliver boende her, siger Gert Barslund og tilføjer:

- Jeg håber, der kommer en ny bæredygtighedfestival til næste år.

Hvide Sande Bæredygtighedfestival 2023 er blandt andet støttet af

EU-fonden, Nordea Fonden, Vestjysk Bank, Sydvestjysk Fiskeriforening.

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter