Alle erhvervsfolk forlader Frederikshavns havnebestyrelse: Afgående medlem kritiserer borgmester
Bestyrelsen på Frederikshavn Havn og havnens ejer Frederikshavn Kommune har ikke været helt enige om strategien for havnen. (Arkivfoto.)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Alle erhvervsfolk forlader Frederikshavns havnebestyrelse: Afgående medlem kritiserer borgmester

Borgmester Birgit S. Hansen (S) kaldte fratrædelsen fra fire erhvervsfolk i den kommunalt ejede havn for udramatiske, men den fortælling kan et af de afgående medlemmer dog ikke genkende.
25. SEP 2023 12.20

FREDERIKSHAVN: Der sker ting og sager på den kommunalt ejede Frederikshavn Havn. Torsdag formiddag kom det frem, at formand Bo Uggerhøj og næstformand Lars Karlsson i havnens bestyrelse stopper med øjeblikkelig virkning efter hhv. ni og 15 år i bestyrelsen. Ifølge borgmester Birgit S. Hansen (S) skete det helt udramatisk. 

- At de er fratrådt er helt udramatisk og planlagt. Vi fik i starten af året at vide, at de efter ti år i bestyrelsen mente, at tiden var inde til at finde nye kræfter, udtalte hun i en pressemeddelelse.

Men efter et møde senere torsdag mellem den resterende del af bestyrelsen og repræsentanter fra byrådet med "byrådets nej til at frasælge arealer på Frederikshavn Havn" på dagsordenen, måtte man udsende endnu en pressemeddelelse.

Årsagen var, at de resterende eksterne bestyrelsesmedlemmer i Frederikshavn Havn Leif Pedersen og Lotte Rosenberg havde valgt trække sig.

- Efter mødet har de to tilbageværende eksterne medlemmer meddelt, at de forlader bestyrelsen dags dato. Derfor står vi overfor at skulle finde fire nye medlemmer til bestyrelsen i Frederikshavn Havn, lød det i pressemeddelelse nr. to om Frederikshavn Havn torsdag, fra Birgit S. Hansen.

Overfor TV2 Nord bekræftede Bo Uggerhøj fredag uenigheden mellem kommunen og havnens bestyrelse om et muligt fraslag af nogle ifølge ham "ikke vigtige" arealer på havnen. Han understregede dog, at formandsskabets afgang ikke havde noget med denne uenighed at gøre. 

- Jeg ser meget af det som udramatisk, men når fire stopper samtidig, så ser det dramatisk ud, siger den afgående formand for Frederikshavn Havn.

Kritiserer borgmester for egenrådighed

Ifølge et af de fratrædende medlemmer Leif Pedersen er afskeden dog ikke så udramatisk, som borgmesteren vil havde det til at lyde som. 

- Det handler ikke kun om frasalg af arealer, men det er den mest fredelige af en række årsager til, at vi har trukket os. De knapper, der er trykket på i forhold til denne situation, anser jeg ikke som værende udramatiske. Det handler om noget helt andet, og det forekommer mig, at borgmesteren har haft en anden agenda, som hun vil have trumfet igennem. Som dronning af kommunen igennem mange år vurderer jeg, at hun i dette tilfælde kun hører sig selv i rummet, siger Leif Pedersen til Kanal Frederikshavn.

Leif Pedersen tilkendegiver, at han og Lotte Rosenberg var klar til at fortsætte i bestyrelsen efter formandskabets afgang, en afgang som han dog ikke mener, er så udramatisk, som Birgit S. Hansen giver udtryk for i pressemeddelelsen. På trods af ønsket om at fortsætte trak medlemmerne sig, da borgmesteren udtrykte mistillid til dem.

Birgit S. Hansen er ærgerlig over kritikken fra Leif Pedersen, men hun erklærer sig også uforstående over for den, da byrådet som ejer, ingen intention har haft om at sælge arealer på Frederikshavn Havn. 

- På det møde (torsdag red.) fastholder to medlemmer af bestyrelsen, at de så salg af havnens arealer som en del af den fremtidige strategi. Som repræsentant for ejerne gjorde Peter Sørensen (byrådsmedlem for Venstre red.) og jeg det klart, at det ville byrådet ikke. Vi sælger ikke stykker af vores alle sammens havn. Jeg kan forstå, at Leif Pedersen undrer sig over, at jeg førte ordet, men det er nu engang mit job som formand for byrådet, siger hun til lokalmediet mandag.

Hun fastholder desuden, at hun har fået endnu en tilkendegivelse fra afgående formand Bo Uggerhøj, at det er helt efter udskiftningsplanen, at han stopper.

Bestyrelsen i Frederikshavn Havn består nu af byrådsmedlemerne June Menne (S), John Lamp Henriksen (K) og medarbejderrepræsentant Flemming Berg Christensen. Jagten på nye medlemmer er sat ind, oplyser kommunen.

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter