Store vindvirksomheder samarbejder om guidelines til fælles standarder
Fælles guidelines for dokumentation skal gøre det lettere for branchen at dokumentere at standarderne bliver overholdt. (Arkivfoto.)
Foto: Energy Cluster Denmark

Store vindvirksomheder samarbejder om guidelines til fælles standarder

Siemens Gamesa, Vestas, Ørsted, Vattenfall og en række andre partnere samarbejder om at udvikle nye guidelines, der fortolker vindindustriens standarder. På sigt kan guidelines'ne udbredes til andre teknologier.
24. APR 2024 13.11

Vindindustriens virksomheder følger et sæt af eksisterende standarder for behandling af teknisk information. Men dokumentationen af denne information sker på inkonsekvente måder på tværs af industriens aktører, som kræver ressourcer og tid at afklare.

Derfor er Siemens Gamesa, Vestas, Ørsted, Vattenfall og flere andre partnere gået sammen i innovationsprojektet TIM Wind med hjælp fra Energy Cluster Denmark for at udarbejde konkrete guidelines, som fortolker vindindustriens standarder. Herved bliver det lettere og mere ens at strukturere, kategorisere og kode den tekniske information. Det oplyser Energy Cluster Denmark i en meddelelse.

- Det, vi gerne vil med RDS PS, som er den nye standard, er at være enige om et fælles sprog, hvor vi benævner vindmøllen ud fra forskellige aspekter på samme måde uanset, om det er en vindmølle fra Vestas, Siemens Gamesa eller et andet brand. Så når vores kunder som Vattenfall, Ørsted og andre modtager dokumentation fra et af firmaerne, så har vi den samme forståelse og beskrivelse i form af koder, siger Christian Lindegaard Hovde, Advanced Electrical Engineer hos Siemens Gamesa Renewable Energy.

Tre guidelines er færdige og klar til brug i den globale vindindustri. De seneste to guidelines fortolker RDS PS-standarden baseret på ISO/IEC 81346-10 ’Reference Designation Standards for Wind Power Systems.’ I den ene guideline har partnerne fokuseret på at identificere og beskrive komponenterne på vindmøllen; tårn, nacelle og vinger. Den anden guideline er centreret omkring fundamentet for vindmøllen, både onshore, offshore og flydende.

På sigt planlægger partnerne at samarbejde om at lave guidelines for alle elementer, der vedrører en vindfarm såsom det elektriske, SCADA og vindparkens layout. Samtidig lægges der op til, at de nye guidelines kan integreres med andre grønne energiteknologier som fx batterier, solenergi og Power-to-X, så der opnås en endnu større effekt.

amp

Fakta om TIM Wind:

TIM Wind står for Technical Information Management for the Wind Industry. Innovationsprojektet begyndte i slutningen af 2019 og er finansieret af vindindustrien. Partnerkredsen består af: Vestas Wind Systems, Nordex Acciona, GE Vernova Offshore Wind, Siemens Gamesa Renewable Energy, Vattenfall, Ørsted, RWE, Equinor og DNV. Energy Cluster Denmark faciliterer innovationsprojektet.

Kilde: Energy Cluster DenmarK

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter