Borgerinddragelse i klimaindsatsen er alfa og omega for kommunerne

Borgerinddragelse i klimaindsatsen er alfa og omega for kommunerne

Lyt til podcasten med tidligere kommunaldirektør Laila Kildesgaaard, der ser kommunerne som nøglefaktor i den grønne omstilling.
31. MAJ 2023 12.24

Morten Guldberg [email protected]

Kommunerne har taget ledelelsesopgaven i den grønne omstilling på sig - her og nu er kommunernes vigtigste opgave at komme videre med det konkrete klimaarbejde. Og være opmærksom på borgerinddragelse som vitalt element undervejs.

Det argumenterer Laila Kildesgaard for i seneste afsnit af Ledelse i Forandring, hvor en række markante lederskikkelser giver bud på udfordringer i offentlige ledelse og mulige løsningsmodeller.

Med erfaring som kommunaldirektør på Bornholm og direktør i KL arbejder Laila Kildesgaard i dag som selvstændig konsulent og rådgiver for bl.a. kommunerne i klimaspørgsmål. Hun fremhæver kommunerne som den centrale ledelsesfunktion for borgerinddragelse. 

- Det er godt, at stort set alle har sat sig mål og har talt med borgerne og virksomhederne. Det vigtige er nu at få implementeret nogle af alle de planer, og få skaffet sig de rigtige værktøjer til det. Det behøver ikke være raketvidenskab at håndtere klimaindsatsen i kommunerne, siger hun.

- Det er ikke nødvendigvis noget stor, åndelig ledelse, der skal til nu, det er handling.

Abonnenter på Kommunen.dk kan læse hele interviewet med Laila Kildesgaard her.

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter