Lars Aagaard skal diskutere dansk-tysk brintsamarbejde med tysk minister

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) besøger onsdag Tysklands økonomi- og klimaminister Robert Habeck for at diskutere dansk-tysk samarbejde om udviklingen af grøn brint i Europa.
28. MAJ 2024 13.10

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard mødes onsdag med Tysklands økonomi- og klimaminister Robert Habeck. Mødets overskrift er det dansk-tyske samarbejde om den grønne europæiske dagsorden. Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

- Hverken klimaforandringer eller CO2-udledning er begrænset af landegrænser – så det skal vores klima- og energipolitik heller ikke være. Tyskland er en vigtig samarbejdspartner i arbejdet med udfasning af fossile brændsler og grøn omstilling af hele Europa. Det ser jeg frem til at drøfte med min gode kollega Robert Habeck, siger Lars Aagaard.  

Sidste år indgik Danmark og Tyskland en samarbejdsaftale om at understøtte etableringen af en brintrørsforbindelse mellem de to lande. Danmarks ambition om at producere meget mere vedvarende energi, end vi kan nå at bruge nationalt, er en af de brikker, som Tyskland mangler i den grønne omstilling af bl.a. den tyske industri. Også i resten af Europa vil brintrørsforbindelsen få betydning. Når den er etableret, vil den kunne tjene som kobling mellem producenter og forbrugere af grøn brint i EU.

- Grøn brint er en del af Europas grønne fremtid – og i den er vores samarbejde med Tyskland et vigtigt bindeled mellem producenter og forbrugere af grøn brint på tværs af landegrænser. Vi skal nå europæisk klimaneutralitet, og til det skal vi bruge grøn brint, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Lars Aagaard deltager udover mødet med den tyske minister i en rundbordsdiskussion om grøn brint med centrale danske og tyske markedsaktører.

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter