Tårnhøje elregninger får Valmont SM til at investere i solcelleanlæg

12. SEP 2022 14.33

Som mange andre er også tårnproducenten Valmont SM påvirket af de høje energipriser. Virksomheden har måttet se sin elregning blive fordoblet, stige til smide to mio. kr. om måneden.

- Det er jo nogle abnorme energipriser, vi betaler i øjeblikket. Vi bruger blandt andet en glødeovn til at udgløde nogle store emner, og det koster boksen at gøre, siger administrerende direktør Niels Brix til Børsen.

Løsningen på de høje elpriser bliver egenproduktion hos Valmont. Virksomheden planlægger en stor solcellepark på egne marker med en effekt på ti MWh. Solcelleanlægget på ti hektarer kommer til at ligge lige ved virksomheden i Sønderjylland, men den forventes først tidligt at stå færdig om et år. 

- Desværre er det en meget langsommelig proces at få sådan et anlæg igennem de offentlige godkendelser og tilladelser. Leverandøren af selve teknikken i solcelleanlægget er klar, men der vil formentlig gå 15 måneder endnu, inden vi producerer den første kWh til vores egen produktion. Det er en ærgerlig forsinkelse – og uforståeligt, at det skal tage så lang tid, siger Niels Brix, til Tekniq Arbejdsgiverne.

amp

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter