BeGreen vil anlægge stor solcellepark ved Fredericia: Lodsejere har sagt ja

KORT NYT21. NOV 2023 11.46

FREDERICIA: Energiselskabet BeGreen, som er ejet af Equinor, er enige med tre lodsejere i Herslev i Fredericia Kommune om at leje 117 hektar jord, som selskabet ønsker at anlægge en solcellepark på. Parken vil kunne levere strøm til 28.000 husstande, men for at projektet kan blive til virkelighed, mangler kommunens accept, oplyser selskabet til Fredericia Dagblad

- I øjeblikket afventer vi et svar fra kommunen om, hvorvidt det er et projekt, vi kan arbejde videre med. Så for nuværende er vi i de meget tidlige stadier af processen. Før vi når så vidt, vil vi række ud til en dialog med lokale og naboer, som vil komme til at bo i nærheden af en evt. solcellepark, oplyser kommunikationsansvarlig ved BeGreen, Line Lagoni.

Formand for teknisk udvalg i Fredericia Kommune, Christian Bro (S), oplyser, at kommunen i øjeblikket er igang med en screening af potentielle områder til VE, og at man afventer resultatet af denne screening før man går videre med konkrete projekter. Derfor vil BeGreens projekt heller ikke være en del af den førstkommende revision af kommuneplanen, forudser formanden.
 

 

amp

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter