Havnefirma: Der er arbejdspladser i en tørdok!
Ejerparret bag Rømø Havneservice Pau Schramm og Torben Krogs humør fejler ikke noget, selvom de ønsker udvikling af havnen.
Foto: Jesper Ernlund Lassen.

Rømø Havn:
Havnefirma: Der er arbejdspladser i en tørdok!

Vækstvirksomhed kræver investering i havnen, så væksten kan buldre derudad.
27. OKT 2021 8.34

Forretningen kører på skinner hos Rømø Havneservice. Det er lige ved, at vækstpriserne falder ned af hylderne her, så mange er der. Potentialet og fremtidsudsigterne er mere end gode hos firmaet, der blandt andet servicerer og vedligeholder crew transport vessels (CTV’er) til offshore vindmølleindustrien. Den grønne omstilling banker også på døren på Rømø.

Torben Krog den ene af de to ejere af virksomhedens ejere ser en klar tendens, og den er god.

- Der kommer stadig flere havmølleparker, og det er min forventning, at der kommer mindst 10 CTV’er mere til om året, der skal serviceres og vedligeholdes. Antallet nu er ikke nok til at dække, det behov, der bliver, fortæller Torben Krog.

Rømø Havneservice har fem faste medarbejdere og hyrer folk ind efter behov. Det er gode folk, som han kender godt, så arbejdet bliver gjort rigtigt den første gang.

Men der er ting, der hæmmer væksten udover den momentane mangel på faglært arbejdskraft.

- Det er da grotesk, vi skal køre til Thyborøn eller Esbjerg for at arbejde, fordi der ikke er en tørdok her, siger han om et brændende ønske hos virksomheden til bedre faciliteter på havnen.

Torben Krog når lige at få fortalt om vennen, forretningpartneren og rejefiskeren Pau Schramm, da han træder ind ad døren på kontoret hos Rømø Havneservice.

- Det kan Pau fortælle dig meget mere om, fortæller Torben Krog om vennen, som han kort forinden har kaldt ”sleeping partner” i firmaet.

Potentiale for flere arbejdspladser

Men Pau Schramm er alt andet en sovende denne formiddag. Han har også en tydelig holdning til, hvordan Rømø Havn kan udvikles, så den ville give både arbejdspladser og vækst.

- Der kunne arbejde 50 mand ude i den havn nu, lyder det først fra Pau Schramm.

Han tegner en tegning over havnen for at vise adskillige udvidelsesmuligheder for havnen, og hvor der kunne have været anlagt en tørdok for langt tid siden.

- Tørdokken kunne ligge lige her, men den fik vi aldrig. Der er en bedding her nu, men der kan kun ligge et skib ad gangen, og så kan skibet ikke komme til at ligge lige. Hvordan tror du, det er at arbejde i den stilling, spørger Pau Schramm.

Han viser sin tegning frem med et skib, der er trukket på en bedding. Det ligger skrå, som det ville have gjort på beddingen på Rømø Havn.

Torben Krog nikker bifaldende fra sin plads til forretningspartnerens forklaring om situationen.

Makkerparret oplever i det hele taget, at der ikke bliver lyttet til deres ønsker om udvikling, selvom det kunne have skabt vækst og flere arbejdspladser til kommunen.

- Vi sagde det allerede inden beddingen blev lavet, men der blev ikke lyttet, fastslår Pau Schramm.

Men man fornemmer tydeligt, at de driftige forretningspartnere nok skal klare sig, selvom de ser endnu større muligheder for deres virksomhed og havnen.

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet