Energinet sænker beredskabsniveauet
Beredskabet er nu på næstlaveste niveau. (arkivfoto.)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Energinet sænker beredskabsniveauet

Beredskabsniveauet i energisektoren sænkes i dag fra gult til grønt, så det danske beredskab nu er på det næstlaveste niveau. 
21. DEC 2022 15.28

Energinet har den onsdag meldt ud til el- og gassektoren, at beredskabsniveauet sænkes fra gult til grønt.

Ændringen sker som følge af, at Energistyrelsen har anbefalet Energinet at sænke sektorberedskabsniveauet i energisektoren ét trin på baggrund af en samlet vurdering af trusselsbilledet. Ændringen betyder, at sektoren går fra et forhøjet beredskab til et let forhøjet beredskab, oplyser det statsejede selskab i en meddelelse.

Det er anden gang, at Energinet - som ansvarlig for den overordnede drift af det danske el- og gassystem - sænker sektorberedskabsniveauet, siden det 27. september i år blev hævet til næsthøjeste niveau. Dengang blev niveauet hævet til orange som følge af sabotagen mod Nordstream 1 og Nordstream 2 i Østersøen.

31. oktober blev sektorberedskabsniveauet sænket fra orange til gult. Og i dag sænkes det altså fra gult til grønt.

Ændringer i sektorberedskabsniveau betyder blandt andet, at kravene til adgang til el- og gasanlæg justeres op eller ned, og at graden af overvågning justeres. De konkrete tiltag varierer fra anlæg til anlæg, og af sikkerhedsårsager kommunikeres de ikke offentligt.

Sektorberedskabsniveauet i energisektoren kan hæves og sænkes i kortere eller længere perioder i forhold til trusselsbilledet. Det laveste niveau er hvid, som gælder i en normalsituation. Højeste niveau på skalaen er rød.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet