Nordhavn Power Solutions satser på arbejdsglæden
Maskinsarbejder Martin Eberhardt (tv.) fra Nordhavn Power Solutions topstykkeafdeling er enig med Adm. direktør Søren Rasmussen om, der har været en meget god dag på arbejde.
Foto: Tobias Mølgaard Sørensen.

Rift om tekniske medarbejdere:
Nordhavn Power Solutions satser på arbejdsglæden

CEO Søren Rasmussen har indført otte bud for at skabe mere arbejdsglæde, og det har været en kæmpe succes. Fastholdelse, bedre kommunikation og kaffe er med i gevinstpakken.
24. JAN 2023 14.07

Nordhavn Power Solutions i Randers arbejder med skibsmotorer og generatorer. Det omfatter også fremtiden grønne metanol-løsninger, som er på vej i skibsfarten. De omkring fyrre ansatte med tekniske uddannelser er den type medarbejder, som der er rift om lige nu. Det er noget, som CEO og CTO Søren Rasmussen er klar over.

- Det er så sikkert som amen i kirken, at når vores servicemontører arbejder ude på værfter, så får de et tilbud, fortæller Søren Rasmussen.

Direktøren havde dog en ide til, hvordan andre job-tilbud ikke var så spændende.

- Vi ville have, det skulle være endnu sjovere at være på arbejde. Så vi begyndte med tanken om at lave en slags udvidet arbejdspladsvurdering APV, fortæller Søren Rasmussen.

Han satte sig sammen med en ekstern konsulent og udviklede en workshop, som medarbejderne deltog i på en lørdag. Måske man skulle tro, der i en mandsdomineret verden ikke ville være plads til en følelser.

- Smedebasser og skibsmontører er helt almindelige mennesker, og der kom følelser på bordet. Vi fik virkelig sat fokus på trivsel, siger Søren Rasmussen, der kommer et eksempel:

- Hvis nogle medarbejdere skal arbejde over, mens andre kan gå hjem til fyraften. Så kan det være virkeligt træls, når de andre bare smutter hjem.

Et af de otte bud er: Har du hjulpet din kollega i dag?

- Selvom en kollega er på vej hjem, så hjælper det nemlig temmelig meget på arbejdsglæden, når der bliver spurgt med et smil, forklarer Søren Rasmussen.

Et lille irritationsmoment blev også skaffet af vejen undervejs.

- Smagen på vores kaffe var der nogle, der ikke kunne lide. Hos nogle kom det til at fylde meget. Jeg sagde: Så kom da og sig det, fortæller Søren Rasmussen, der har sørget for en anden kaffe til sine medarbejdere siden workshoppen.

Mere kommunikation og målbar trivsel

Siden workshoppen blev afholdt, så er der blevet lavet en trivselsgruppe.

- Vi har møder hver 14 dag i trivselsgruppen, hvor der sidder to timeansatte, to funktionærer og mig, fortæller direktøren.

Men der er også indført en stander, hvor man kan trykke, om man har haft en god arbejdsdag.

- Vi har også en app, hvor man kan fortælle, hvordan arbejdsdagen har været og komme med en kommentar. Det er en enorm hjælp for mig til at have en føling med, hvordan stemningen er. Vi har servicemontører ude i verden, og det hjælper med app’en, når vi har en montør på et skib i Mexico. Selvom jeg allerede har tæt kontakt til vores servicemontører, fortæller Søren Rasmussen.

Morgenmøder og padeltennis

Udover app eller stander til at fortælle, hvordan deres arbejdsdag er gået, så er der også blevet indført andre tiltag.

- Vi begynder vores arbejdsdag med at bruge ti minutter på at få en kop kaffe sammen og lige høre, hvordan det går, fortæller Søren Rasmussen.

En idekassen er også kommet op, og en ide er allerede blevet ført ud i livet.

- Der er en padel-tennisbane lige her ved siden af os. Så selvfølgelig skal de have lov at tage en pause og spille padel-tennis, siger han om noget, der også bliver brugt efter arbejdstid.

De otte bud på bedre trivsel er endda med medarbejderne, når de er rundt og arbejde andre steder i verden.

- Buddene står på vores termokrus og bag på vores servicebiler. Vi vil have fokus på trivsel og værne om vores medarbejdere, forsikrer Søren Rasmussen.

Her er Nordhavn Power Solutions otte bud på at skabe mere arbejdsglæde:

1. Smil så det smitter.

2. Har du hjulpet din kollega i dag?

3. Det er svært at være sur på en, som er glad.

4. Vi snakker med hinanden ikke om hinanden.

5. Hav mod til at stoppe rygtet

6. Har du rost din kollega i dag?

7. Der er plads til forskelligheder.

8. Det er okay at sige fra.

Nordhavn 

Maskinsarbejder Martin Eberhardt (tv.), Adm. direktør Søren Rasmussen (i midten) og servicemontør Johan Lundholdt (th.) husker på de otte bud, der er grundlaget for deres indsats for arbejdsglæden hos Nordhavn Power Solutions i Randers. Foto: Tobias Mølgaard Sørensen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter