Se billederne: DK Medier inviterede energibranchen til Danish Offshore Industry konference

Endnu en udgave af årbogen for olie-, gas- og vindbranchen, Danish Offshore Industry (DOI) er udkommet. I den anledning havde DK Medier, som udgiver årbogen, inviteret til konference, hvor branchen kunne mødes.
6. OKT 2023 18.23

ESBJERG: Musikhuset i Esbjerg lagde fredag rammer til DK Mediers årlige DOI-konference for olie-, gas- og vindbranchen. Konferencen afholdes for at give branchefolk mulighed for at netværke med hinanden og få ny viden via forskellige oplæg, men også for at markere udgivelsen af årbogen for olie-, gas- og vindbranchen, Danish Offshore Industry (DOI), som DK Medier udgiver. 

- Det er fantastisk vigtigt, at offshoreindustrien har nogle steder, hvor de kan mødes og netværke, udveksle erfaringer og få gode idéer fra hinanden. Det vil vi gerne facilitere, siger ejer af DK Medier, Claus G. Theilgaard. 

Han er glad for at kunne præsentere endnu en udgave af årbogen for branchen, som sidste år kunne fejre jubilæum, da magasinet blev udgivet første gang i 1982. Det er tredje gang DK Medier står for udgivelsen af DOI, efter virksomheden opkøbte DOI i 2020. 

- Jeg kan høre fra folk i dag, at de har taget godt imod det og er glade for magasinet. Det er sjovt, når vi nu står i de her tider, hvor vi har så mange digitale medier, så står folk med det her i hånden, og siger "hvor er det fantastisk, at få så flot et blad i hånden", det kan noget, siger Claus G. Theilgaard.

Oplæg om CCS, vindbranchens muligheder og udfordringer og lokal accept af VE-anlæg

De cirka 100 fremmødte branchefolk i Musikhuset i Esbjerg kunne udover magasinet og muligheden for networking også nyde godt af faglige inputs fra flere oplægsholdere.

Henrik Frandsen, medlem af Folketinget, gruppeformand samt klima-, energi- og forsyningsordfører for Moderaterne fortalte om regeringens ambitioner for havvind. Direktør og Head of Market and Business Development Offshore Wind for European Energy, Jesper Møller Boye, satte ord på den nye situation selskabet stod i som følge af lukningen af åben dør ordningen. Mens afdelingschef for vedvarende energi og internationalt samarbejde i Green Power Denmark, Camilla Holbech, gav sit bud på hvilken situation den danske vindbranche står i oven på inflation og energikrise.

Også CCS var på dagsordenen, her fortalte administrerende direktør i Dansk Offshore, Martin Næsby blandt andet om, hvilke muligheder det nye forretningsområde åbnede for offshorebranchen. Mens TotalEnergies Head of New Business CCS, Morten Stage, og Head of CCS hos Ørsted, Lars Bruun Sørensen, fortalte om de to virksomheders forskellige igangværende projekter inden for CCS. 

TotalEnergies var også på scenen ved teknisk projektleder for Tyra-genopbyningsprojektet, Michael Lindholm Larsen, som både gav en status på genopbygningen af Tyra-feltet, men også fortalte om vigtigheden ved stærke lokale forsyningskæder i de områder, hvor selskabet opererer. 

Et andet lokalt fokus havde oplæggene fra administrerende direktør i Greenlab, Christopher Sorensen og Søren Møller Christensen, administrerende direktør for Baltic Energy Island, som begge fortalte om, hvordan de forsøger at skabe lokal opbakning blandt borgerne i nærområderne til hhv GreenLab Skive og Energiø Bornholm. Søren Møller Christensen var glad for muligheden for at få branchen til i tale til DOI-konferencen. 

- Tak for invitationen. Det er en glæde at være her i Esbjerg i dag, men også en smule ærefrygtigt. For det I kan her i Esbjerg, er noget af det, vi også gerne vil på Bornholm, sagde han fra scenen.

 

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter