Hanstholm Havn
Iværksætter tabte kampen om havneplads til uvis grøn fremtid
Rasmus Fejerskovs populære surfercafe på Hanstholm Havns strand er lukket. Containerne er på vej til Hvide Sande, hvor han håber på en ny surfercafe. Men drømmer om en ny surfercafe i Hanstholm er ikke opgivet.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, DOI.dk

Oplevelsesturisme eller grøn omstilling:
Iværksætter tabte kampen om havneplads til uvis grøn fremtid

Rasmus Fejerskov har lukket sin surfercafé på Hanstholm havns strandareal på trods af kæmpe lokal opbakning. Han mangler stadig at se en saglig begrundelse fra Thisted Kommunes om lukningspåbuddet.
4. OKT 2023 14.35

Der var allerede kommet et påbud om lukning, da DOI.dk omkring Sankthans besøgte serieiværksætteren Rasmus Fejerskov på havnen i Hanstholm. Men nu er det slut for denne gang.

- Vi lukkede for 14 dage siden, og vi brækkede terrassen op her i weekenden, og containerne er på vej til Hvide Sande en af de kommende dage, fortæller en ærgerlig Rasmus Fejerskov.

Han lader heller ingen tvivl herske om, hvad han tænker om Thisted Kommunes håndtering af sagen.

- Hvis bare der havde været en saglig grund til afslaget, men det er der ikke. Man er så forblændet af et muligt energieventyr, der ligger langt ude i fremtiden. Det gør, at man slet ikke kan se det kæmpe vækstpotentiale, der er her med oplevelsesturisme, siger Rasmus Fejerskov.

I forløbet med Thisted Kommune har han hyret en advokat i Aarhus, der også har hjulpet med at lede efter en anden grund til surfercafeen på havnens strandareal.

- Vi fandt en anden grund, der var udlagt til supermarked eller andet lignende erhverv. I første runde kom der bare et ubegrundet afslag. Men vi lavede endnu en ansøgning med argumenter for at placere cafeen der. Så kom der et afslag med begrundelsen at arealet var udlejet til anden side. Vi kan bare ikke få at vide, hvem det er udlejet til, forklarer han.

Her drejer det sig også at udnytte det potentiale, som Hanstholm har.

- Det ville være en kæmpe gamechanger for Hanstholm og hele kommunen, hvis muligheden for oplevelsesturisme her blev udnyttet, siger Rasmus Fejerskov, der specielt har lagt mærke til den lokale opbakning, som han har fået.

- Jeg er rørt over den opbakning, som jeg har fået af de lokale. Jeg giver ikke op, og jeg kommer til at søge igen. Det ville blive en helt anden by, hvis potentialet blev udnyttet med oplevelsesturisme.

Erhvervsdrivende nabo støtter

Som nabo til surfercafeen har værftsejer Finn Jørgensen også svært ved at forstå lukningen efter det kommunale påbud.

- Alle her på havnen støtter og er positive omkring Rasmus Fejerskov og surfercafeen, der har trukket mennesker til. Beslutningen om at lukke cafeen er en ydmygelse af Hanstholm og os, der bor her. Thisted Kommunes administration opfører sig som et regime, konkluderer Finn Jørgensen, der i den grad heller ikke er tilfreds med kommunens tekniske direktør Mogen Kruse Andersen.

- Vi hører intet fra Mogens Kruse Andersen her. Jeg har heller aldrig set ham herude, og han er som teknisk direktør øverste direktør for havnen, slutter Finn Jørgensen.

DOI.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar til denne artikel fra Thisted Kommunens tekniske direktør Mogen Kruse Andersen.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet