Uddannelseschefen mærker tegn på en opbremsning – og arbejder på en løsning
Uddannelseschef Kurt Lindholm på Skive College mærker en øget efterspørgsel på kompetenceudvikling fra virksomhederne.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, DK Medier

Skive College:
Uddannelseschefen mærker tegn på en opbremsning – og arbejder på en løsning

Interessen for kompetenceudvikling af medarbejderne er stigende, og det betyder, noget er ved at ske i de danske virksomheder.
25. AUG 2022 11.45

Boomende økonomi med fuld produktion har i lang tid været et godt tegn hos de danske virksomheder. Men på Skive College ser man en tidlig indikator på, at det måske kan være ved at ændre sig.

- Vi kan konstatere, at store virksomheder ikke kan få det, som de har brug for. Og det er ikke kun arbejdskraft mere, for vi oplever, at de mangler at få materialer leveret eller få skaffet dem til den rette pris. Hos os betyder det, vi mærker en øget efterspørgsel på vores kurser indenfor kompetenceudvikling, siger uddannelseschef på Skive College Kurt Lindholm.

Det er ikke første gang, han har oplevet tendenser, der forvarsler nye tider og behov hos virksomhederne.

- Det er et mønster, som vi har set før. Vi mærker, at noget er ved at ændre sig. Det tolker vi som om, der er knaphed på varerne, fortæller Kurt Lindholm.

Hvis der er knaphed på varer, så kan virksomhederne ikke opretholde deres normale produktion, og det er her efteruddannelse kommer ind som en buffer for virksomhederne.

Af samme grund har Kurt Lindholm sendt et spørgekatalog til en lang række virksomheder, så kompetenceudviklingen kan blive målrettet efter, hvad virksomhederne har behov for.

Svarene er endnu ikke kommet tilbage, mens mindre produktion er skidt for firmaerne, så betyder nye kurser på Skive College.

- Vi kan godt lide, at skræddersy kurser i tæt samarbejde med virksomhederne, siger Kurt Lindholm, der er klar med en løsning som endda giver øgede kompetencer i firmaerne.

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet