Energistyrelsens tidligere frontmand for energiøer skifter til Andel
Mogens Hagelskær har siden 1. januar 2022 været Energistyrelsens frontmand for energiøerne. En stilling, der blev oprettet til ham. (Arkivfoto.)
Foto: Odense Letbane

Energistyrelsens tidligere frontmand for energiøer skifter til Andel

Mogens Hagelskær, der for nyligt stoppede som vicedirektør i Energistyrelsen med ansvar for energiøer, skal nu være programdirektør for Andel og være med til at administrere investeringer for 90 mia. kr. i grøn eneriproduktion.
8. JAN 2024 12.29

I 2022 præsenterede energikoncernen Andel et investeringsprogram, hvor man fremlagde planer om at investere 90 mia. kr. øremærket til grøn energiproduktion frem mod 2035. 

De penge har Andel nu hentet en erfaren herre ind til at hjælpe med at administrere. Således skifter Energistyrelsens tidligere vicedirektør med ansvar for energiøer, Mogens Hagelskær, til en stilling som programdirektør i Andel. Det oplyser han selv i et opslag på LinkedIn.

Hos Andel får han ansvaret for opbygningen af det forretningsområde, der skal være med til realisere den fremadrettede investeringsprofil om udmøntningen af de mange penge.

Han oplyser at fokusset i forretningsudviklingsplanen bl.a. vil være på sol, havvind, landvind og PtX, samt sikring af at produkterne bliver til rigtige projekter og til rigtig produktion og til rigtig vedvarende energi.  

"Det er en kæmpe satsning i Andel og det kommer til at forlænge værdikæden markant over de kommende år og sikre nye produkter, som alle andelshavere kan få gavn og glæde af," skriver Mogens Hagelskær i opslaget. 

Nævner ikke energiø-projekt

Mogens Hagelskær tiltrådte en nyoprettet stilling som vicedirektør med ansvar for energiøer i Energistyrelsen i 2022. På trods af sin store involvering og dermed viden i energiø-projekterne, bliver det ikke direkte nævnt i Hagelskærs LinkenIn-opslag.

Andel er ellers en del af Vindø-konsortiet, som har meldt sig på banen, som en af de mulige bydere på projektet for etableringen af en energiø i Nordsøen.

Projektet i Nordsøen har dog vist sig at blive op mod 50 mia. kr. dyrere, og derfor blev udbuddet af energiøen i juni udskudt.

Siden er kontoret Center For Energiø Nordsøen under Energistyrelsen blevet nedlagt, og medarbejderne og ansvaret for energiøen er blevet rykket til Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet. 

Derfor er der nu usikkerhed om projektets fremtid, hvilket måske også kan være årsagen til Hagelskær manglende benævnelse af projektet. 

 

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet