Silkeborg-politikere trækker sig fra forsyningsbestyrelse
Er byrådsmedlemmer de rigtige til at stå i spidsen for et forsyningsselskab, spørger politikerne hinanden om i Silkeborg.
Foto: Silkeborg Kommune

Silkeborg-politikere trækker sig fra forsyningsbestyrelse

To betændte sager hos Silkeborg Forsyning har fået byrådet til at enes om, at der skal en ny bestyrelse til.
19. MAJ 2023 14.55

SILKEBORG: Politikerne i Silkeborg Byråd er enedes om, at der skal indsættes en ny bestyrelse i Silkeborg Forsyning i stedet for den nuværende, hvor både formand, næstformand og to øvrige medlemmer er byrådspolitikere. Det oplyser kommunen på sin hjemmeside.

Baggrunden er to sager: dels den såkaldte varmesag, hvor Silkeborg Varme har tabt 70 mio. kr. på en elsalgskontrakt, dels en kartelsag, hvor selskabet sammen med en række andre jyske selskaber undersøges af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for et muligt brud på konkurrencelovgivningen ved at have koordineret priser.

"Byrådets partier er enige om, at det er bedst for Silkeborg Forsyning, at den nuværende bestyrelse træder tilbage, mens de to sager håndteres og undersøges af myndighederne," oplyser kommunen.

Næstformand i front

Tidligere på ugen meddelte selskabets næstformand, Lars Hedegaard (løsgænger), at han ville trække sig. 

- Det skal være poster, som besættes på grund af kompetencer og ikke som led i en politisk konstituering, hvor posterne ikke bliver besat på grund af kompetencer. (...) Derfor tager jeg også konsekvenser og trækker mig fra posten. Det er det rigtige at gøre, for ikke mindst sagen om de 70 millioner kroner viser jo, at det skal være yderst kompetente folk, der leder sådan en virksomhed, siger han til Midtjyllands Avis.

- Det er ikke hensigtsmæssigt, at politikere udgør halvdelen af bestyrelsen. Jeg foreslår, at man fremadrettet udpeger to bestyrelsesmedlemmer fra det politiske niveau, tilføjer han.

Og de øvrige politikere er altså enige i, at de i hvert fald i første omgang skal træde tilbage. Foruden Lars Hedegaard er det formand Søren Kristensen (S) samt Martin Jakobsen (K) og Kathrine Frøhlich (SF). 

Borgmester Helle Gade (S) er i gang med at drøfte ledelsesopgaven med de personer, der ventes at indtræde i den nye bestyrelse på generalforsamlingen 30. maj, oplyser kommunen. 

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet