Politiet henlægger bedragerianmeldelse af Femern Bælt A/S
Skibsreder Jørgen Holm Christensen overvejer nu et civilretslig søgsmål og andre muligheder, men han er slet ikke ved at give op.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, Danish Offshore Industry, DOI.dk

Politiet henlægger bedragerianmeldelse af Femern Bælt A/S

I december 2023 anmeldte skibsrederen det statslige selskab. I mellemtiden er anmeldelsen landet hos København Politi, der nu har henlagt sagen. Der er dog stadig en mulighed for rederen.
27. MAR 2024 14.29

I december 2023 anmeldte skibsreder Jørgen Holm Christensen fra Strib det statslige selskab Femern Bælt A/S for bedrageri. Sagen drejer sig om en mundtlig aftale om arbejde med vagtsejlads til rederen, som han ikke mener er blevet overholdt, og som Jørgen Holm Christensen i flere år har forsøgt at få indfriet.

Da DOI.dk tre måneder efter spørger Sydøstjyllands Politi om status på sagen, er den blevet overført til Københavns Politi. Den blev ellers oprindeligt blev anmeldt til Sydøstjyllands Politi, fordi skibsrederen på tidspunktet for det påståede bedrageri boede i Fredericia.

Hos Københavns Politi tog det kun få dage at finde frem til anmeldelsen, hvorefter politiet meddelte DOI.dk:

”Sagen er henlagt, da vurderingen herfra er, at den ikke falder ind under strafferetten, men at en tvist som denne hører under civilretslige søgsmål.”

Dermed er skibsreder Jørgen Holm Christensen henvist til civilretten for at få prøvet sagen gennem en advokat.

Overrasket og skuffet

Jørgen Holm Christensen blev meget overrasket, da DOI.dk kontaktede ham.

- Jeg har intet hørt, før du fortæller mig det nu. Det er mærkeligt, jeg ikke har fået besked fra politiet, men fra pressen, siger han.

- Man må sige, at jeg er skuffet over, at politiet henlægger sagen uden at undersøge den ordentligt. Det her er bedrageri, fortsætter han.

Til trods for at sagen er henlagt, har skibsrederen ikke i sinde at give op.

- Nej, jeg kunne på ingen måde komme i tanke om at give op, siger Jørgen Holm Christensen, der nu vil bruge påsken på at overveje sine næste skridt.

Fra Københavns Politi lyder det sådan, da DOI.dk spørger, om den anmeldte eller anmelderen har fået besked på, om anmeldelsen er henlagt:

"Når politiet får anmeldelser, som vurderes ikke at ligge inden for strafferetten, så vil man ikke sende en orientering om en henlæggelse. Den anmeldte part vil som oftest heller ikke blive orienteret om selve anmeldelsen, hvis der ikke indledes en efterforskningen og de hverken afhøres, sigtes eller tiltales i den forbindelse."

DOI.dk har talt med Femern Bælt A/S's adm. direktør Henrik Vincentsen, der ikke har nogen kommentar til den henlagte anmeldelse.
  

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet