RelyOn Nutec opruster - også på solskinsøen
RelyOn Nutec skandinaviske direktør Claus Nexø Hansen havde taget vejen fra Esbjerg til Bella Centret, og han havde endda sørget for baristakaffe til de besøgende på messestanden.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, DOI.dk

RelyOn Nutec opruster - også på solskinsøen

2022 var bedste år nogensinden for koncernen, og indtil videre går det enddu bedre i år. Højvoltskurser og opkvalificering skal hjælpe med medarbejderne både i olie-gas og vindbranchen foruden ved industrien.
27. APR 2023 9.50

RelyOn Nutec koncernen er en af verdens største udbydere af sikkerhedkurser og træning. Selskabets skandinaviske direktør Claus Nexø Hansen har alt mulig grund til at være glad.

- Vi havde det bedste år nogensinde i 2022, og 1. kvartal i år ser endnu bedre ud, fortæller direktøren til DOI.dk på WindEurope Annual Event 2023 i Bella Centret.

Afmatning eller stilstand er der slet ingen tegn på her, men rekrutteringssituationen for virksomhederne er noget, som RelyOn Nutec kan hjælpe med.

- Vores kunder kigger på, hvordan de får skilled workers ind. Vi taler om elektrikere og mekanikere. Men der er mange, der vil have de samme mennesker ind, vi taler både vind, olie-gas og PtX begynder lige om lidt, siger Claus Nexø Hansen.

Opkvalificering

I Europa er der to lande, der har gang i noget, der skal hjælpe de trængte brancher.

- Belgien og Norge arbejder på en specialiseret uddannelse, der er en form for kabeltrækker. Det er så folk, der kun kommer til at trække kablerne, mens der så kommer en elektriker og tilslutter kablerne, forklarer han om en kort uddannelse af fem dages varighed.

Og medarbejderne kommer slet ikke kun fra Danmark.

- Vi ser rigtig mange super dygtige folk fra Polen samt baltere, tyskere og ungarer, forklarer Claus Nexø Hansen og kommer med et bud på et andet land, hvor håndværkerne til den grønne omstilling kunne komme fra:

- Vi har haft en delegation på besøg fra filippinerne. Der er allerede utrolig mange filippinerne på skibene ude i den maritime verden. De er vant til at rejse ud for at arbejde allerede. Måske kommer vi til at se dem som fx kabeltrækkere i fremtiden.

Specialkurser på vej

Mere grøn strøm betyder også mange flere volt, og det er noget, som kræver en speciel uddannelse.

- I takt med at branchen vokser kommer vi til at køre high voltage kurser. Derfor har vi også købt os ind i Thomson Bridge, der netop laver træning indenfor området i forvejen, fortæller Claus Nexø Hansen.

RelyOn Nutec kører i forvejen Global Wind Organisation (GWO) Basic Technical Training, som på fem dage tager kursusdeltagerne gennem områderne indenfor mekanik, hydraulik og elektronikken.

- Vi kommer til at komme med en massiv overbygning, der kommer til at blive startet op her i andet kvartal i år. Vi starter i Esbjerg og ruller ud derfra, og kurset kan tage op til to til tre måneder. De kommer til at blive skræddersyet til kundernes behov på vores Renewables Academy. Vi taler om el-kurser, high end sikkerhedhedsuddannelser sammen med en kurser i safety leadership, fortæller Claus Nexø Hansen.

RelyOn Nutec ser nemlig et behov for at efteruddanne ledere fx til offshore.

- Det kan være ledere, der kommer fra andre brancher. Vi lærer dem, hvad forskellen er ved at stå 200 km ude på Nordsøen, hvor man ikke lige kan ringe efter hjælp. Det kommer til at foregå med praktisk træning, e-learning, simulator, og virtuel træning. Det er et kursus, vi ved, der er et behov for, siger Claus Nexø Hansen.

Esbjerg er hotspottet

I en dansk sammenligning er der ingen tvivl om, hvor kurserne kommer til at foregå.

- Esbjerg er hotspottet. Det er hubben i Danmark, selvom både UK og Tyskland er større ren træningmæssigt, forklarer Claus Nexø Hansen.

Direktøren har dog også ekspanderet på Bornholm, selvom det faktisk kun er blevet kommunikeret ud på klippeøen.

- Vi har et samarbejde med Campus Bornholm, hvor vi kører GWO Basic Safty Training. Og når der kommer kursister, så kommer vi til at lave et træningcenter på Bornholm, fortæller Claus Nexø Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet