Vindmølleselskab hiver svenske kommuner i retten for nej til vindmøller

KORT NYT23. MAJ 2023 12.33

Der er gode forhold for havvind i Østersøen ud for de sydsvenske kommuner Skurup og Trelleborg. Men det får udviklere af havvind ikke mulighed for at udnytte. De to kommuner har nemlig valgt konsekvent af sige nej til kystnære havvindmøller, og det får nu vindmølleselskabet Kustvind, der ønsker at opstille 30 vindmølle mellem otte og 15 km fra kysten, til at trække kommunerne i Land- og Miljøretten, skriver SVT.

Kustvind har nemlig gennemført en undersøgelse, som viser at to ud af tre af borgerne er for vindmøllerne. Den undersøgelse afviser man dog i Skurup og Trelleborg i førstnævnte læner man sig i stedet op af 21 år siden en afstemning om, hvorvidt borgerne ønskede kystnære vindmøller og her stemte indbyggerne nej. Nu håber Kunstvind altså at overbevise kommunerne om at ændre deres holdning til havvind.

- Området er et af landets absolut bedste; masser af vind og det ligger tæt på både netværksforbindelser og havne. Samtidig ligger det i en region med underskud på el, siger Kustvinds administrerende direktør Magnus Jiborn 

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet