Veto er et benspænd for den grønne omstilling
(Arkivfoto.)
Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Ikast-Brande og Herning i konflikt:
Veto er "et benspænd" for den grønne omstilling

Ifølge Ikast-Brande har Herning unødigt nedlagt veto mod et vindmølleprojekt ved Kratlund.
19. FEB 2024 11.14

IKAST-BRANDE: Et vindmølleprojekts fremtid ved Kratlund i Ikast-Brande Kommune ligger i øjeblikket hen i det uvisse. Ikast-Brande vil gerne have de ni 150 meter høje møller, som årligt kan levere 100.000 MWh grøn strøm.

Men da projektet blot ligger få hundrede meter fra kommunegrænsen til Herning, skal nabokommunen også høres, og her mener man, at projektet påvirker landskabet så negativt på Hernings side af grænsen, at man har valgt at nedlægge veto mod projektet. Det veto er man uforstående over for i Ikast-Brande.

- Det er et benspænd for den grønne omstilling, at en nabokommune på et spinkelt grundlag kan spærre for et vigtigt projekt, udtaler viceborgmester samt formand for klima-, natur- og bæredygtighedsudvalget i Ikast-Brande Kommune Kasper Pauli Pedersen (S) i en pressemeddelelse.

Ikast-Brande har uden held forsøgt at gå i dialog med Herning Kommune om at få ophævet vetoet. Derfor vil Ikast-Brande nu benytte den mulighed, som planloven giver for at få ministeren til at træffe afgørelse i sagen. Ikast-Brande har derfor bedt minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V), om at træffe en afgørelse i sagen.

- Ministeren kan forhåbentlig se det absurde i, at der bliver nedlagt veto på baggrund af overleveringer fra amternes tid om ”større uforstyrrede landskaber”. Landskabet er i øvrigt ikke mere uforstyrret, end at der kan drives konventionelt landbrug, rejses amerikanersiloer og så fremdeles. Det uforstyrrede er dermed til at overse i denne sammenhæng, siger Kasper Pauli Pedersen.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet