Vesterhav Nord leverer nu strøm til elnettet

KORT NYT19. FEB 2024 8.34

Danmarks nyeste havvindmøllepark Vesterhav Nord sendte fredag den første strøm, som parken har produceret i land. Dermed slutter Vesterhav Nord sig til søsterparken Vesterhav Syd, der startede produktionen i januar 2024. Det oplyser Vattenfall i en meddelelse.

- Det er med stor stolthed, vi nu sender den første fossilfrie strøm i land fra Vesterhav Nord også. Det har været en spændende opgave med mange udfordringer, siden vi vandt udbuddet i 2016, og det er dejligt at se anstrengelserne bære frugt takket være en stor indsats fra de mange involverede, siger Mathilde Damsgaard, projektdirektør for Vesterhav Syd og Nord hos Vattenfall.

Alle 21 møller i Vesterhav Nord ventes tilkoblet inden udgangen af marts, og når det sker, vil havvindmølleparken kunne levere fossilfri energi til 180.000 danske husstande. Den oprindelige plan var at både Vesterhavn Nord og Syd skulle have været i drift inden afslutningen af 2023. Den deadline nåede man altså ikke.

Sammen med produktionen fra søsterparken Vesterhav Syd vil Vesterhav Nord kunne levere fossilfri energi svarende til 350.000 husstande.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet