Vestas sælger ejerandele i Afrikas største vindmøllepark
(Arkivfoto.)
Foto: Sergei Gapon/AFP/Ritzau Scanpix

Vestas sælger ejerandele i Afrikas største vindmøllepark

Køberen af Vestas' 12,5 pct. ejerandel i vindmølleprojektet Lake Turkana Wind Power Limited (LTWP) i Kenya er Climate Finance Partnership (CFP), som administreres af BlackRock.
19. FEB 2024 12.55

Vestas er lykkedes med at få frasolgt sin ejeranden på 12,5 pct i Lake Turkana Wind Power Limited (LTWP) i Kenya. Det oplyser den danske virksomhed i en meddelelse.

Vestas har længe forsøgt at sælge sine ejerandele, og siden 2023 har det stået klart, at Climate Finance Partnership (CFP), som administreres af BlackRock, har haft til hensigt at købe aktierne fra Vestas Eastern Africa. Det er den handel, som nu er gået igennem.

Med sine 310 MW er LTWP-vindmølleparken den største i Afrika hidtil. Det består af 365 Vestasmøller, som hver har en effekt på 850 KW.

Vestas har været aktionær i LTWP siden 2014 fra udvikling og konstruktion til strømproduktion. Projektet blev tilsluttet det nationale kenyanske elnet i 2018. 

"Afviklingen følger Vestas' strategi om at udvikle vindmølleparker uden at være en langsigtet ejer. Salget er resultatet af en salgsproces, der blev kørt af Vestas i samarbejde med Finnish Fund for Industrial Cooperation Ltd. (Finnfund) og Danish Investment Fund for Developing Countries (IFU), der også har solgt deres respektive aktier i LTWP til CFP," oplyser Vestas i meddelelsen.

Salgsprisen for Vestas' ejerandel bliver ikke offentliggjort. Men Vestas oplyser at det vil have en "ubetydelig indvirkning på Vestas' indtjening eller udsigter." Vestas vil trods fraslaget fortsat servicere de 365 møller. 

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet