Hanstholm Havn
Værftsejer på Hanstholm havn kræver undersøgelse af forløb
Værftsejer Finn Jørgensen er ikke tilfreds med udviklingen på Hanstholm Havn, og derfor ønsker han en undersøgelse.
Foto: Privat foto

Kommentar:
Værftsejer på Hanstholm havn kræver undersøgelse af forløb

Erhvervsdrivende på Hanstholm Havn er ikke tilfreds med hyppig udskiftning af ledelse og bestyrelse gennem de seneste år. Det skriver han nu i en kommentar på DOI.dk.
5. FEB 2024 8.00

Af Finn Jørgensen

Jeg har drevet virksomhed på Hanstholm Havn i 45 år og har været vidne til udviklinger, afviklinger, op- og nedture gennem årene. Det har været både sjovt og nogle gange mindre sjovt. Havnen har spillet en afgørende rolle for udviklingen af Hanstholm som samfund, og siden kommunesammenlægningen har den været en gave for den nye kommune – eller burde have været det. Hanstholm Havn har været arbejdsplads for op mod 2000 mennesker.

Når jeg tænker på de muligheder, der har været (man kan f.eks. se på de havne, som vi tidligere sammenlignede os med, aktuelt Hirtshals lige nu), så bliver man rystet, vantro og rædselsslagen over, hvad der foregår og har foregået. Der har været utallige direktører, bestyrelser og bestyrelsesformænd, der alle er kommet med de bedste intentioner om at skabe udvikling og fremgang for Hanstholm Havn.

Ingen af disse har formået at blive en sammenhængende enhed, der har holdt i flere år og kunnet skabe resultater. Vi har hørt flere gange, at når disse henvendte sig til kommunen (ejerne), har de løbet panden mod en mur. Der har været en trafik ind og ud af dørene til administrationen på havnen, ind imellem nærmest kaotiske tilstande.

Siden kommunesammenlægningen har det ikke været muligt for disse at skabe det mindste tiltag af nogen art. Hvad er det, der har skabt denne tilstand? Det kan da ikke være sandt, at de mange bestyrelser, direktører og fine formænd har været komplet uduelige. Man kan ikke komplet udslette sådanne muligheder uden en vis intelligens.

Jeg har tænkt en del over hele forløbet, og det undrer mig, at pressen (vores vagthund) et eller andet sted i landet ikke har prøvet at grave i det. Det er jo noget, hele landet har været vidne til. DOI.dk har udmærket sig som den eneste. Ja, Hanstholm Havn bliver ligefrem brugt offentligt som et eksempel på, hvor galt det kan gå.

I begyndelsen kunne man vel se på det som en farce, men det er jo en tragedie af format. Men hvordan kunne det gå så galt, og så uden at nogen har grebet ind fra ejerskabets side, embedsværket (er det dem, der har forårsaget det) eller politikerne? For mig at se er det, som om de folkevalgte er komplet paralyseret, når der bliver snak om Hanstholm.

Hvis jeg kunne, ville jeg kræve en kommissionsundersøgelse for at rede trådene ud, men jeg bliver nok nødt til at nøjes med at foreslå dette. Samfundet, embedsværket, politikere og vi som borgere kan ikke tillade, at der ikke bliver gjort noget for at udrede, hvad der dog er baggrunden for denne tragedie – en tragedie, ja, og vi har slet ikke set enden endnu.

Finn Jørgensen er værftsejer på Hanstholm Havn, hvor han har drevet virksomhed i 45 år. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet