Tidligere departementschef træder ind i havnebestyrelse i Frederikshavn efter kaos

Alle fire erhvervsudpegede medlemmer af bestyrelsen trak sig som følge af uenighed om strategien. Nu er afløserne næsten på plads. Karsten Dybvad, der bl.a. er tidligere departementschef i Statsministeriet er blandt navnene.
17. NOV 2023 11.31

FREDERIKSHAVN: En noget speciel situation udspillede sig i september i bestyrelsen i Frederikshavn Havn. Således trak samtlige bestyrelsesmedlemmer, som ikke var enten medarbejderrepræsentant eller politisk udpegede, sig fra deres plads i havnens bestyrelse i løbet af få dage. 

- Når vi nu går af tidligere, end vi havde planlagt, så hænger det sammen med strategien fremadrettet - altså hvordan man driver en havn kommercielt. Og så er der en uenighed om, hvad der er fortroligt og ikke fortroligt på havnen, forklarede afgående bestyrelsesformand Bo Uggerhøj i september til Nordjyske, hvor han dog understregede, at han ikke vil smække med døren, men skilles i god ro og orden.

Nu har den tilbageværende bestyrelse så fundet afløserne. Det mest iøjnefaldende navn blandt de nye medlemmer må siges at være Karsten Dybvad, der er økonom og bl.a. tidligere departementschef i Statsministeriet og tidligere adm. direktør i Dansk Industri. Derudover bliver Pia Ankerstjerne, som direktør på Martec i Frederikshavn samt Poul Knudsgaard, tidligere direktør på MAN site Frederikshavn, en del af bestyrelsen.

Det sidste bestyrelsesmedlem vil først blive offentliggjort på næste uges byrådsmøde i Frederikshavn, hvor byrådet også formelt vil godkende den nye bestyrelse, oplyser havnen i en meddelelse.

 

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet