Solrød Kommune overvejer salg af biogasanlæg
Solrød Kommune vil gerne afhænde ejerskabet af Solrød Biogas.
Foto: Solrød Biogas

Solrød Kommune overvejer salg af biogasanlæg

For ti år siden stiftede Solrød Kommune biogasselskabet Solrød Biogas A/S - målet var at få virksomheder som medejere, men det er ikke lykkedes.
20. JUN 2024 15.40

SOLRØD: I 2014 stiftede Solrød Kommune biogasselskabet Solrød Biogas A/S, og året efter var biogasnalægget i drift. Oprindeligt var det tanken, at private virksomheder skulle være medejere af selskabet, hvilket dog aldrig blev en realitet, og Solrød Biogas A/S er i dag 100 procent ejet af Solrød Kommune.

Det vil byrådet i kommunen nu bruge 200.000 kr. på at nu undersøge, om der skal laves om på. Byrådet har nemlig besluttet at undersøge muligheden for at sælge Solrød Biogas A/S.

- Solrød Biogas A/S er til dato Solrød Kommunes mest ambitiøse energi- og klimaprojekt, og selskabet leverer med stor succes grøn energi til tusindvis af hustande, det kan vi godt være stolte af, siger borgmester Emil Blücher (LA). 

Undersøgelsen af mulighederne for salg af Solrød Biogas A/S skal bl.a. afklare de juridiske, økonomiske, markedsmæssige og organisatioriske rammer for et salg.

- Det bliver spændende at se, hvad undersøgelsen viser. I bedste fald vil vi kunne sælge Solrød Biogas A/S til en fornuftig pris samtidig med, at det fx stadig vil være muligt for Solrød Strandrenselaug at aflevere tang til biogasanlægget. Som et alternativ til et salg vil det også give rigtig god mening at undersøge mulighederne for en overskudsbetaling fra selskabet til kommunen – en såkaldt udlodning. Det ville være rart at kunne bruge pengene fra et eventuelt salg eller en overskudsudbetaling til nogle af de mange engangsudgifter til anlægsprojekter, vi ser ind i, siger borgmesteren. 

Beslutningen om et muligt salg af Solrød Biogas var ikke det eneste punkt omkring biogasselskabet, som byrådet diskuterede. Således udpegede byrådet Hans Odder som midlertidig formand for bestyrelsen i Solrød Biogas A/S. Det skyldes, at den nuværende direktør går på pension den 1. august, og bestyrelsesformand Niels Hörup indtræder som midlertidig direktør. Der skal derfor findes en ny midlertidig bestyrelsesformand.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet