Semco Martime vinder ti år lang servicekontrakt på tysk havvindmøllepark
Semco Martime vinder kontrakt på tysk havvindmøllepark.
Foto: Jens Christian Top/Ritzau Scanpix

Semco Martime vinder ti år lang servicekontrakt på tysk havvindmøllepark

Vindmølleparken Butendiek, som Semco Maritime nu skal servicere, ligger i Nordsøen nær den dansk-tyske grænse.
16. NOV 2023 9.27

Med base fra fra Rømø skal Semco Martime med virkning fra 1. januar 2024 og de næste ti år frem servicere den tyske havvindmøllepark Butendiek.

Den danske ingeniør- og entreprenørvirksomhed er således blevet tildelt en såkaldt balance-of-plant-servicekontrakt, der dækker drift og vedligeholdelse af vindmølleparken, som ligger i Nordsøen omkring 32 kilometer fra øen Sylt nær den dansk-tyske grænse.

Vindmølleparken har været i drift siden 2015 og udgøres af 80 Siemens og udgøres af 80 Siemens 3,6 MW-møller med en samlet kapacitet på 288 MW, der leverer energi til omkring 370.000 husholdninger.

Semco Maritime har indgået den ti år lange seriveaftale med Siemens Gamesa, der har kontrakten og det fulde ansvar for vedligeholdelse af turbiner og offshore-logistik over for OWP Butendiek GmbH & Co. KG.

Semco Maritime har ansvaret for alle balance-of-plant-serviceopgaver, herunder planlagt og ikke-planlagt vedligeholdelse og inspektioner over vand på parkens offshore-substation og dens fundament samt på de 80 turbine-fundamenter.

- Vi er begejstrede for at kunne udnytte vores offshore-erfaring og indgå et partnerskab med Siemens Gamesa om vores første 10-årige servicekontrakt på drift og vedligeholdelse inden for offshore vind på Butendiek. Dette er endnu en vigtig milepæl i vores indsats for at styrke Semco Maritimes serviceforretning inden for vedvarende energi, og vi ser frem til at samarbejde tæt med kunden og alle involverede parter, siger Senior Vice President, Renewables, Semco Maritime, Jacob Øbo Sørensen.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet