Ringkøbing-Skjern inviterer borgere til møde om placering af fremtidige VE-anlæg

KORT NYT21. JUN 2024 10.26

RINGKØBING-SKJERN: Hvor skal der opstilles solceller og vindmøller? Hvornår skal det ske? Og hvorfor? De tre spørgsmål er centrale på det dialog- og borgermøde, som Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til mandag den 24. juni kl. 17-21. Mødet skal tage udgangspunkt i de 26 ansøgninger, som 12 projektudviklere og private lodsejere har indsendt til kommunen i en ansøgningsrunde, som blev afholdt sidste år, oplyser kommunen i en meddelelse.

- Det er for tidligt endnu til at kunne sige præcist, hvor der ønskes planlagt for nye energianlæg, men det er nu at vi gerne vil debattere placering af anlæggene med kommunens borgere, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Forud for mødet har byrådet den 30. maj afholdt et temamøde, hvor de i løbet af fire tætpakkede timer fik en foreløbig gennemgang af de 26 ansøgte VE-projekter - og en mulighed for at tale behov og prioriteter godt igennem. På baggrund af debatten på temamødet udsendte 28 af 29 byrådsmedlemmer for nylig en pressemeddelelse, hvori de oplyste, at de er enige om at sigte efter at finde 1.000 hektar til solceller. Det er det antal solceller, der er behov for i Megaton-projektets Fase 1.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet