Regeringen har ikke noget ønske om at opsætte vindmøller ved Vadehavet

På dagen for et stormøde siger ministeren for landdistrikter, at hun ikke har noget ønske om at stille 450 meter høje vindmøller op i vadehavsområdet. Regeringen er åben for andre placeringer end de seks udpegede.
16. MAR 2023 6.10

Allerede inden en screeningsproces om at finde en placering til et stort vindmølletestcenter er færdig, melder regeringen nu ud, at den ikke har noget ønske om at placere det i vadehavsområdet.

- Jeg har ikke noget ønske om at placere et vindmølletestcenter ved Vadehavet. Det er der da ikke nogen af os, der ønsker. Men vi er nødt til at behandle tingene på en lige måde og dermed lave de her undersøgelser på alle de steder, der er relevante, siger minister for landdistrikter Louise Schack Elholm (V) onsdag i et interview med TV Syd.

Tre områder i vadehavsområdet var af Bolig- og Planstyrelsen ellers udpeget som potentiel placering for et stort vindmølletestcenter. Meldingen kommer midt i en igangværende screeningsproces, som en lang række partier i 2022 blev enige om at sætte gang i.

Meldingen kommer også på samme dag, hvor der er et stormøde mellem blandt andre politikere, borgere, Nationalpark Vadehavet og Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Særligt Nationalpark Vadehavet og DOF har været stærke modstandere af at placere et stort testcenter i området lige ved Vadehavet, som er et beskyttet Natura 2000-område.

Natura 2000-områder bliver udpeget af EU og indebærer beskyttelse af dyr- og planteliv, bl.a. fuglebeskyttelsesområder. Derfor er Dansk Ornitologisk Forening også glad for ministerens udmelding.

- Det er jeg rigtig glad for. Det ville have været en katastrofe for hele Natura 2000-netværket, hvis man kom afsted med at lave sådan nogle anlæg i det allerhelligste naturområde, siger Egon Østergaard, der er formand for Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife.

Ministeren siger også til TV Syd, at regeringen er åben for at kigge på andre mulige placeringer ud over de i alt seks områder, som man har fundet frem til i screeningsprocessen.

cwa

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet