Organisationer fra Danmark, Tyskland og Holland i fælles kritik af vindmøller ved Vadehavet

KORT NYT22. MAJ 2023 14.38

Danmark har behov for et nyt testcenter til store vindmøller. Seks områder i Jylland er i spil, tre af disse områder ligger i Vadehavet, som er udpeget som Unesco verdensarv. Det vækker bekymring Det Trilaterale Vadehavssamarbejde, som er et samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Holland, som mener testcentret, som får møller på op til 450 meter, kan være ødelæggende for området, skriver JydskeVestkysten

Det ligger endnu ikke fast, om et af de tre placeringer i Vadehavet bliver hjem for det nye testcenter. I øjeblikket skal det i første omgang besluttes om, der skal laves videre undersøgelser. Derfor har grønne organisationer fra de tre lande i samarbejdet rettet en klage til Unesco for at få den verdensomspændende organisation til at gå ind i sagen. 

- Fra alle organisationer støtter vi jo i høj grad klimaambitionen og omstillingen til mere grøn energi, så det er lidt en kattepine at stå i, at vi ser os nødsaget til så at sige at gå i krig med nogle vindmøller. Men vi skylder at fortælle, hvordan vi ser på det her, siger Marco Brodde, som er det danske talerør i samarbejdet på vegne af naturorganisationer som Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Sportsfiskerforbund.

 

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet