Hanstholm Havn

Økonomien bløder i Hanstholm Havn

KORT NYT14. NOV 2022 10.35

THISTED: Der er sorte skyer over kommunalt ejede Hanstholm Havn. Havnen kan konstatere et underskud på 18 mio. kr. og en gæld på 626 mio. kr. som de barske realiteter. Gælden skyldes en stor havneudvidelse i 2017, som havnens drift ikke har kunne bære, da den endnu ikke har givet ny omsætning. Havnens formand, der tiltrådte i maj, kalder situationen for "voldsom" og værre end forventet. Han tror dog på havnens fremtid og har en idé, hvor indtjeningen skal komme fra. Det skriver Søfart.dk

- I min verden er der ingen tvivl om, at fremtiden for havnen er offshore, altså havvindmølleparker og at blive installationshavn. Men hverken det ene eller det andet er noget, der vil ske i 2022 eller 2023, siger Michael Svane, der er formand for havnen.

For Thisted Kommune, der ejer Hanstholm Havn, er der dog behov for, at der snart komme sorte tal på bundlinjen. Havnen har haft underskud to år i træk, og hvis det fortsætter de næste tre år foreskriver havneloven at havnens underskud overgår til Thisted Kommune. 

amp

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet