Nytiltrådt direktør for kriseramte Frederikshavn Havn: Det ser meget værre ud, end vi troede

Havnen måtte for nyligt låne for at kunne fortsætte den almindelige drift.
2. APR 2024 12.12

FREDERIKSHAVN: Der er sorte skyer over Frederikshavn Havn, havnen fik for nyligt stillet to nye garantier for lån til i alt 35 mio. kr. nogle af midlerne var nødvendige for at sikre havnens fortsatte drift, og dermed undgå at kommunen måtte hjemtage driften af havnen, der i dag er kommunal selvstyrehavn. 

Men trods de nye midler er situationen stadig meget alvorlig. Det understreger Poul Knudsgaard, der trådte ind i bestyrelsen i november, og siden sagde ja til midlertidigt at være direktør, da den tidligere direktør Mikkel Seedorf Sørensen og vicedriftsdirektør Kim Nielsen blev fyret i januar. Ifølge den midlertidige direktør ser situationen "meget værre ud, end vi troede," det tilkendegiver han overfor Nordjyske.

- Det er selvfølgelig helt galt, at vi er nødt til at låne for at betale den almindelige drift på havnen, siger Poul Knudsgaard.

Havnen har i dag en gæld på ca. 1,5 mia. kr. og for 2023 lå omsætningen på ca. 75 mio. kr. Den høje gæld skyldes bl.a. en stor havneudvidelse og et nyt kajanlæg, som banede vejen for skrotvirksomheden M.A.R.S. Ifølge Poul Knudsgaard er det den nye ledelses vurdering, at flere virksomheder på havnen betaler for lidt ift. markedslejen. Om det også er tilfældet for M.A.R.S. vides ikke, da det er en forretningshemmelighed, hvad virksomheden betaler. 

amp

 

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet