Nye VE-ordninger sikrer større lokale gevinster
(Arkivfoto.)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Nye VE-ordninger sikrer større lokale gevinster

Fremadrettet gælder der nye regler for VE-ordningerne, som bl.a. fører til større lokale gevinster ved opsætning af VE-anlæg.
10. JUL 2024 13.55

Med virkning fra 1. juli har Energistyrelsen iværksat nye nye regler for VE-ordningerne. De nye regler medfører blandt andet, at satsen for grøn pulje og VE-bonus forhøjes med henholdsvis 150 pct. og 50 pct., oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

"Det vil eksempelvis betyde, at opstilleren af et nyt solcelleanlæg på 30 MW sol, skal indbetale 3,75 mio. kr. i grøn pulje, som kommunen uddeler til lokale projekter og tiltag. Forhøjelsen skal bidrage til den lokale opbakning til vedvarende energi på land, og partierne bag klimaaftalen har lagt vægt på, at naboer og lokalsamfund også får del i gevinsterne ved opsætning af vedvarende energianlæg," lyder det i meddelelsen.

Samtidig med forhøjelsen af bidraget bliver dog dog også muligt for opstillere at indbetale til grøn pulje i rater samt at dele midler fra grøn pulje med nabokommuner, ligesom allokeringsfristen for grøn pulje er udvidet fra tre til fem år.

Derudover er der nye regler for beregning af VE-bonus for hybridanlæg samt den elpris, som anvendes ved beregning af VE-bonus. Ændringerne omfatter VE-anlæg, som har opnået byggetilladelse fra den 1. juli 2024.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet