NKT sætter rekorder i seneste regnskab
NKT står for Nordisk Kabel og Tråd. (Arkivfoto.)
Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

De gode tider fortsætter :
NKT sætter rekorder i seneste regnskab

21. FEB 2024 8.55

Det går rigtigt godt for den danske kabelproducent NKT. Selskabet opjusterede flere gange i det forløbende år forventningerne til årsresultatet, og nu er det endelige 2023 regnskab er blevet fremlagt. Det viser et overskud på 124,3 mio. euro. Det er næsten præcis dobbelt så stor en fortjeneste ft. året før.

På driften har NKT sat rekord, da man lander et overskud på 254,6 mio. euro EBITDA. Det kommer ud af en omsætning på 19,27 mia. euro i "standard metalpriser", som er den enhed NKT beskriver omsætningen med, det svarer til en organisk vækst på 36 pct. målt ift. 2022. Det oplyser NKT i en meddelelse. 

- 2023 var et succesfuldt år for NKT med en organisk vækst i omsætningen på 36 pct. og den højeste årlige operationelle EBITDA i virksomhedens historie. Efterspørgslen efter højspændingskabler var højere end nogensinde før, hvilket førte til en rekordhøj ordreindgang. Dette bragte vores beholdning af højspændingsordrer op på EUR 10,8 mia., og vi lancerede et investeringsprogram på ca. EUR 1 mia. for at understøtte fremtidig vækst, siger Claes Westerlind, som er CEO hos NKT om udviklingen i 2023. 

Vækst er især drevet på var af en stor vækst i forretningsgrenen "Solutions og Applications". I "Solutions" realiserede NKT en organisk vækst på 59 pct., men den organiske vækst i "Applications" lød på 15 pct. oplyser virksomheden. 

Desuden har 2023 også budt på en rekordhøj årlig ordreindgang på syv mia. euro i 2022, hvilket var drevet af projekter fra hele Europa, primært baseret på DC-teknologi.

Kun i "Service & Accessories" var der dårlige nyheder da denne enhed leverede en negativ organisk vækst på to pct. 

"Udviklingen afspejlede begrænsede opgaver inden for offshore reparationer i Serviceforretningen, men positiv udvikling inden for Accessories", oplyser NKT. 

Fortsatte forventninger om vækst

I NKT er der forventninger om, at de gode tider fortsætter også i 2024. Her forventer virksomheden både vækst i omsætning og driftsresultat.

Omsætningen (i std. metalpriser) forventes at blive ca. 2,21-2,36 mia. euro og operationelt EBITDA forventes at blive ca. 285-335 mio. euro.

- Vi går ind i 2024 med en robust finansiel position, der danner grundlaget for yderligere forbedringer af vores finansielle nøgletal, siger Claes Westerlind

 

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet