Niras styrker offshore kompetencer gennem opkøb

LICengineering, der har speciale indenfor offshore-konstruktioner, bliver en del af Niras.
14. SEP 2023 12.06

1. oktober 2023 bliver LICengineering officielt en del af Niras. Niras har opkøbt virksomheden for at styre sine kompetencer inden for offshore-konstruktioner. Og netop med sådanne har stærke kompetencer og mange års erfaring indenfor planlægning og design af offshore-konstruktioner har LICengineering. 

Disse erfaringer, mener Niras, i høj grad kan anvendes i Niras' mange projekter i Danmark og internationalt. I forbindelse med opkøbet skifter LICengineering navn til ”LICengineering – part of the Niras Group”. Det oplyser Niras i en pressemeddelelse.

Erfaringerne med design af offshore-konstruktioner er opnået igennem mange års arbejde på en række markante projekter, som eksempelvis Storebæltsbroen, Øresundsbroen, Northwind Windfarm og Krigers Flak Wind Farm, hvoraf flere af disse er sket i samarbejde med Niras.

- Hele energisektoren undergår i disse år store forandringer, og der er blandt andet brug for ressourcer, kompetencer og erfaring inden for offshore-konstruktioner, som LICengineering kan bidrage med. Disse kompetencer bliver centrale i  energiomstillingen, for her er i høj grad brug for at bygge store konstruktioner, som f.eks. havvindmøller, havneudvidelser og energiøer, som den i Nordsøen, hvor Niras er rådgiver for Njord entreprenørkonsortiet under VindØ investorkonsortiet, siger Senior Vice President i Niras, Carsten Heine Lund.

Niras bliver styrket i Esbjerg

LICengineering har stærke specialistkompetencer indenfor marine- og kystkonstruktioner samt stor og omfattende viden om offshore-rørledninger og kabler, der vil komplementere og supplere de øvrige markedsområder i Niras indenfor marine og offshore-ydelser. Desuden råder LICengineering over en række avancerede digitale værktøjer.

- Vi ser frem til at blive en del af det stærke fagmiljø i Niras og dermed i fællesskab opnå en større muskel til at deltage i de mange kommende marine- og offshore-projekter, der er nødvendige for at udbygge den vedvarende energiproduktion, siger CEO i LICengineering, Niels-Erik Ottesen Hansen.

Aktuelt bistår LICengineering bl.a. også med offshore-renovering af Danmarks naturgasfelt, Tyra, som efter planen skal genåbne i vinteren 23/24 for at styrke forsyningssikkerheden til de danske husstande og industrier og mindske afhængigheden af det europæiske gasmarked.

Med integrationen af LICengineering bliver Niras tilstedeværelse og aktiviteter i Esbjerg, hvor mange danske offshore og energiopgaver har deres epicenter, styrket betragteligt.

- Vi ser Esbjerg som en af de centrale steder i udbygningen af den grønne energisektor i Danmark, og dette er kun blevet styrket med ”Esbjerg-erklæringen” fra maj 2022. Med købet af LICengineering med 20 medarbejdere bliver vi dobbelt så mange kollegaer i området, og det er en stærk udvikling for Niras’s kontor i Esbjerg, siger Vice President i Niras, Christoffer Truelsen.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet