Nedgang i aktiviteterne: Eifo vil fyre op mod 50 medarbejdere
EIFO er Danmarks nationale erhvervsfremmende bank og Danmarks officielle eksportkreditinstitut i én og samme finansielle institution.
Foto: EIFO

Nedgang i aktiviteterne: Eifo vil fyre op mod 50 medarbejdere

Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO, skærer 50 medarbejdere fordelt over hele forretningen. Årsagen er især nedgang på SMV-området.
10. JUN 2024 11.12

Et strukturelt lavere aktivitetsniveau på især SMV-området for nu betydning for antallet af medarbejdere i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO. Nedgangen i aktiviteterne har således fået ledelsen til at besluttet at cirka 50 medarbejdere påtænkes opsagt. 

Opsigelserne vil komme i hele organisationen, men da nedgangen især påvirker SMV-området, vil de fleste opsigelser komme her. Det oplyser Eifo i en pressemeddelelse.  

- Den finansielle aktivitet samt antallet af sager i SMV er i dag på sit laveste niveau siden 2020. Sidste år var der en kraftig nedgang i aktiviteten i forhold til året før, og udviklingen er desværre ikke strukturelt forandret her i 2024. Årsagen er blandt andet, at markedet er begyndt at løfte en stor del af opgaven selv, og dermed er behovet for EIFOs nuværende løsninger reduceret. Det er jo egentlig en positiv udvikling, men for EIFO betyder det desværre, at vi må sige farvel til gode kollegaer, siger Peder Lundquist, CEO i EIFO.

Tilpasningen i SMV-området omfatter cirka 20 medarbejdere. I EIFOs to andre forretningsben, Large Corporates og Investment, bliver antallet af stillinger også reduceret, om end i mindre grad. Samlet set bliver i alt cirka 30 medarbejdere berørt i Large Corporates, Investment samt i stabsfunktionerne. Peder Lundquist understreger, at EIFO står stærkt og løser en vigtig samfundsmæssig opgave:

- Vi er i mål med integrationen af de tre tidligere fonde, vores seneste regnskab var tilfredsstillende, og vores fortsatte bidrag til Danmark er betydeligt. Men vores organisation er for stor til den underliggende forretningsaktivitet. Og som statsejet virksomhed er vi særligt forpligtet til at stille skarpt på vores ressourcer og sikre, at EIFO mest effektivt gør Danmark rigere på det, der gør en forskel, siger Peder Lundquist.

Efter de påtænkte afskedigelser vil EIFO have omkring 440 medarbejdere. Tidligere på året har Eifo også skåret ned på en række chefposter.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet