Hanstholm Havn

Midlertidig direktørløsning på Hanstholm Havn bliver permanent

Søren Zohnesen, der siden maj 2022 har været konstitueret direktør for Hanstholm Havn, er udnævnt som ny havnechef. Samtidig er havnen officielt gået over til at være en kommunal havn.
4. JAN 2023 9.32

THISTED: Det bliver en mand, som kender havnen godt, der fra årsskiftet står i spidsen for Hanstholm Havn. Thisted Kommune har således udpeget fungerende havnedirektør Søren Zohnesen som havnechef i den nye, kommunale organisation, der netop med overgangen fra 2022 til 2023 er en realitet.

- Vi har valgt Søren Zohnesen, fordi vi mener, han er den rette mand til den opgave, der nu venter. Han har et indgående kendskab til virksomheden. Han kender medarbejderne, kunderne og de samarbejdspartnere, som er vigtige for havnens videre udvikling. Og så har han et grundlæggende, indgående kendskab til det at drive en havn. De færdigheder har vi brug for, siger direktør for Teknik, Erhverv og Beskæftigelse Mogens Kruse Andersen.

Zohnesen har tidligere både været fisker og fiskeskipper, men siden 2014 har han været ansat hos Hanstholm havn først som havneassistent og fra 2020 i en stilling som vicedirektør og driftschef. I maj 2022 blev konstitueret som havnedirektør i forbindelse med, at daværende direktør Niels Skeby forlod stillingen, reelt var der dog tale om en fyring af Skeby, har DOI.dk tidligere kunne berette. 

Det er en omfattende opgave som Søren Zohnesen står overfor. Den økonomiske krise har længe kradset på Hanstholm Havn, og havnen har en  på 630 mio. kr. som følge af en investering i en havneudvidelse, som ikke har ført øgede indtægter med sig. Det fik i november kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune til enstemmigt at beslutte, at havnen skulle overgå fra selvstyrende havn til at blive en kommunal havn. Den ny havnechef ser dog muligheder i den nye oganisering af havnen.

- Ovenpå en turbulent tid er jeg både ydmyg og glad for at have fået muligheden for at være med til at indfri det potentiale, som jeg ser i Hanstholm Havn. I fremtiden skal vi være en moderne havn, der ud over at være Europas førende fiskerihavn også er en betydelig godshavn og en stærk spiller på markedet for den grønne omstilling. Jeg ser muligheder i at være blevet en del af den store organisation, som Thisted Kommune er. Vi får samlet kræfterne, og flere kan spille ind og arbejde sammen for, at lykkes, siger Søren Zohnesen. 

 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet