European Energy indgår aftale med Danmarks Naturfredningsforening
Danmarks Naturfredningsforening og European Energy er enige om, at natur og klimahandling ikke er hinandens modsætninger. (Arkivfoto.)
Foto: Morten Rasmussen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Forpligter sig til at frikøbe arealer til permanente naturformål :
European Energy indgår aftale med Danmarks Naturfredningsforening

En ny naturaftale mellem Danmarks Naturfredningsforening og European Energy sigter mod at sikre, at nye vedvarende energiprojekter bidrager positivt til den danske natur.
19. FEB 2024 14.40

Danmarks Naturfredningsforening og European Energy har udarbejdet en ny naturaftale, der fokuserer på genopretning og beskyttelse af ny natur der, hvor den trænger mest. Samtidig vil fremtidige vedvarende energiprojekter fra European Energy i Danmark tage endnu mere hensyn til den danske natur ved at implementere biodiversitets- og naturtiltag målrettet energiparkerne.

Aftalen indeholder ni fælles retningslinjer for nye vedvarende energiprojekter, som European Energy vil følge, når de udvikler sol- og vindparker i Danmark.

- Klima- og biodiversitetskriserne kan få katastrofale konsekvenser for livet på kloden. Og løsningerne på klimakrisen må ikke forhindre, at vi samtidigt kan løse biodiversitetskrisen eller omvendt. Derfor håber jeg, at vi med denne aftale kan være med til at påvirke energisektoren som helhed. Det er helt nødvendigt, at vi tænker naturen ind fra starten af, når der skal udvikles nye vedvarende energiprojekter, udtaler Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Natur og klimahanling er ikke hinandens modsætninger

European Energy har i mange år haft fokus på at styrke biodiversitet og lokal natur i deres projekter, men med aftalen med Danmarks Naturfredningsforening håber virksomheden at kunne drage fordel af organisationens natur ekspertise på landsplan og ser frem til et styrket lokalt samarbejde.

- Vi er utrolig glade for, at vi med aftalen får et tættere samarbejde med nogle af Danmarks fremmeste ildsjæle og eksperter inden for naturforvaltning og -beskyttelse. Dette giver os mulighed for i endnu højere grad at kunne påvirke den lokale danske natur og biodiversitet, når vi udvikler og bygger vedvarende energiprojekter, siger Thorvald Spanggaard, Executive Vice President for Projektudvikling i European Energy.

Et centralt element i samarbejdet er at give naturen mere plads, både inden for og uden for projektområderne. Dette inkluderer frikøb af arealer til permanent genopretning, beskyttelse og forvaltning af vild natur.

European Energy forpligter sig til at frikøbe arealer til permanente naturformål hver gang, der bliver bygget en sol- eller vindpark i Danmark.

Hver 100 hektar jord, som European Energy bruger til en solpark, vil resultere i frikøb af fem hektar jord til natur. Og for hver vindmølle, der opstilles, vil der blive frikøbt en hektar jord. Frikøbet af arealerne vil ske gennem et samarbejde med Den Danske Naturfond.

- Nogen gange bliver det opstillet sådan i den offentlige debat, at natur og klimahandling er hinandens modsætning. At naturen spænder ben for udbygningen af vedvarende energi. Det synes vi i Danmarks Naturfredningsforening og European Energy er en falsk modsætning, og med aftalen her viser vi netop, at kampen for natur og klima kan forenes, hvis man tænker sig om og gør sig umage. Derfor er jeg meget stolt af aftalen, siger Maria Reumert Gjerding.

amp
 
 

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet