European Energy får tilladelse til opførelse af Italiens største solcellepark

Den 250 MW store solcellepark skal opføres nær Catania på Sicilien.
26. MAJ 2023 14.01

Der bliver formentligt snart sat ny rekord for solcelleparker i Italien. I hvert fald har danske European Energy opnået byggetilladelse til en ny solcellepark nær Catania på Sicilien, som bliver Italiens hidtil største. Det oplyser den danske udvikler i en meddelelse.

Projektet indebærer opførelse af solcellepark med en kapacitet på 250 MW. Når anlægget er i drift, vil det generere vedvarende energi svarende til forbruget af 130.000 husstande.

- Italien er et nøgleland og et nøglemarked for europæisk energi, og godkendelsen af dette projekt repræsenterer en vigtig milepæl for vores virksomhed. Vi har ved flere lejligheder bevist, at vi er i stand til at udrulle store vedvarende energiprojekter i Italien, og vi ser frem til at levere endnu en vigtig solcellepark til gavn for det italienske samfund, siger Knud Erik Andersen, som er administrerende direktør i European Energy.

European Energy har allerede bygget adskillige solcelleparker i Italien, herunder 130 MW Troia-projektet i Apulien-regionen i Italien, som var den største solcellepark i Italien, da den blev tilsluttet nettet.

amp
 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet