Erhvervsorganisation til nye EP-medlemmer: Der bliver hårdt brug for de grønne stemmer

Green Power Denmark ønsker det 15, som er blevet valgt eller genvalgt til Europa-Parlamentet, tillykke og håber de vil bidrage med en grøn indsats i Europa-Parlamentet.
10. JUN 2024 9.57

Søndag stemte danskerne på, hvem de mener skal repræsentere dem i Europa-Parlamentet de næste fem år. Det endte med, at alle opstillede partier på nær Alternativet blev repræsenteret i Bruxelles med minimum et mandat.

I alt har  15 mandater i Europa-parlamentet, og disse repræsentanter håber Green Power Denmark vil bruge deres stemme til at sikre at Europa kommer i mål med sine klimaambitionerne i 2030. Det oplyser erhvervsorganisationen i en meddelelse.

- Europa-Parlamentet har i de seneste år haft modet til at træffe fremsynede beslutninger. Nu kommer et nyt parlament og en ny balance blandt partierne. Det vil vi følge nøje med i. Vi tager naturligvis borgernes bekymringerne for eventuelle prisstigninger alvorligt, men hvis EU sætter tempoet ned for den grønne omstilling, er det helt sikkert, at landene i Europa vil tabe arbejdspladser, vækst og velstand, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Ifølge Green Power Denmark tyder alt, at der fortsat vil være et  klart flertal i Europa-Parlamentet blandt de partier, som har vedtaget den grønne lovgivning i de seneste fem år. Men enkelte partier har ført kampagner mod elektrificering og grøn omstilling.

- Vi skal være bedre til at pege på, at mere sol- og vindenergi giver lavere energiregninger, og at prisen på investeringer i for eksempel varmepumper og elbiler er faldet markant over de senere år. Det gør det meget billigere for borgerne og virksomhederne at vælge det grønne alternativ frem for det sorte og fossile, siger Kristian Jensen.

Den administrerende direktør kommer med en klar opfordring til de nyvalgte danske Europa-parlamentarikere.

- I skal gå efter en plads i Europa-Parlamentets Industri- og energiudvalg, også kaldet ITRE. Det er dér den grønne kamp kommer til at stå. Og det er dér, I for alvor kan få indflydelse på udviklingen i Europa, siger Kristian Jensen.

amp

 

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet