Hanstholm Havn

Hanstholm Havn:
Erhvervsleder: Vi skal holde fast i havnens direktør!

Hanstholm Skibssmedie er klar til den grønne udvikling, også hvis byens skulle blive udskibningshavn for havvindmølleparker. Men der er et tydeligt krav om langsigtet stabilitet i havnens ledelse.
5. OKT 2021 11.00

Formiddagskaffen er lige blevet drukket, og der er opbrud rundt om bordet hos Hanstholm Skibssmedie. Næsten inden jeg er inde ad døren, når Jesper Pedersen hurtigt, effektiv og venligt at byde velkommen, sørge for en frisk kop kaffe fra Merrild kaffemaskinen og vise vejen til sit kontor. I dag driver han som adm. direktør og andens generations ejerleder virksomheden med en ejerandel på 51 pct. sammen med to medejere. 

Direktørens kontor er maritimt præget med listefuget skibsparket, hvor et foto af ham selv sammen med faren pryder sammen med et hav af certificeringer som ISO 9001, 14001 og 45001, der blot er nogle af dem.

Det er også en af grundene til, at Jesper Pedersen både ser sin egen virksomhed som værende meget klar til arbejdet der måtte komme, hvis Hanstholm bliver udskibsningshavn for eksempelvis havmølleparken Thor.

- Det er erfaring, know-how og certificeringer, der har givet os arbejde. Sådan vil det også være, hvis vi bliver udskibningshavn. Der kommer til at være en synergieffekt, der giver jobs, siger Jesper Pedersen.

Her tænker han ikke kun på sin egen virksomhed men også de andre i Hanstholm Havn. Havnens direktør Nils Skeby har nemlig omfattende planer om vindmøller, biogasanlæg, samt PtX-anlæg med både brint og methanolproduktion på havnearealet, der kan blive en realitet allerede fra 2022. 

- Virksomhederne er klar til at steppe op. Det er vores pligt at være klar, når den grønne omstilling kommer. Det bliver vores opgave at sælge os selv. Hvis jeg er dygtig nok i min virksomhed, så kommer det til at blive en enorm succes, siger Jesper Pedersen.

Hyppig udskiftning af havnedirektører har skabt frustration

Som virksomhedsleder er Jesper Pedersen vant til, at det er den langsigtede planlægning, der skaber de gode resultater. I Hanstholm Havn har der dog manglet den vigtige stabilitet i den øverste ledelse. 

- Vi har haft seks forskellige havnedirektører på otte år. Det er helt umuligt at forholde sig til som selvstændig. Det sætter nogle processer i stå, når der kommer udskiftninger i ledelsen. Det gør det svært, fortæller Jesper Pedersen.

Siden august 2020 har Nils Skeby været direktør for Hanstholm Havn, og det var været et samarbejde, der lover godt for fremtiden.

- Jeg er virkelig glad for Nils Skeby som havnedirektør. Tillid tager tid at opbygge, og den kommer ikke overnight. Derfor er det vigtigt, han bliver, fastslår Jesper Pedersen.

Her spiller august måneds formandsskiftet i havnens bestyrelse også ind, for da afløste Kirsten Hede den siddende formand Martin Vestergaard, der har haft posten siden 2014. Hede har siddet som menigt medlem af bestyrelsen siden 2015.

Der er fuld tillid til den nye formand hos Jesper Pedersen, men der må ikke komme flere vagtskift i direktørstolen.

- Det er vigtigt med stabilitet. Vi har før været helt oppe og klar til nyt, men så sker der ikke noget, fortæller Jesper Pedersen om følgerne af de hyppige direktørskift.

Tilmeld dig nyhedsbrevet