Valgår:
Danskerne vil have fokus på miljø og klima i EU-parlamentet

KORT NYT23. FEB 2024 12.58

Søndag den 9. juni i år er der valg i Danmark til Europa-Parlamentet, og når de danske EU-politikere gerne vil gøre deres hoser grønne fore vælgerne kunne det tyde på, at de ville gøre klogt på at fokusere på miljø og klima i deres valgkamp.

I hvert fald viser en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder og Altinget, at 45 pct. af pct. af danskernes miljø og klima er det vigtigste område, som europaparlamentarikerne skal tage sig af. De adspurgte kunne vælge op til tre områder hver. På de efterfølgende pladser ligger sikkerheds- og forsvarspolitik, mens integration, flygtninge og indvandrere er på tredjepladsen.

- Klima handler ikke længere kun om at redde planeten, men også om at styrke industrien og sikre arbejdspladser samt gøre os energimæssigt uafhængige af andre lande, siger Anders Overvad, der er chefanalytiker hos Tænketanken Europa.

Anders Overvad tror på, at klima vil fylde meget i valgkampen i Danmark. Danskerne er dog ifølge EU’s eget analysebureau, Eurobarometer, dem, der fokuserer mest på den grønne omstilling, mens der langt fra er tilfældet i eksempelvis Rumænien og Bulgarien, da der i disse lande er en lavere levestandard.  

amp

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet