Danskerne tror på energipriserne holder sig i ro i 2024
(Arkivfoto.)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Energikrisen er slut?:
Danskerne tror på energipriserne holder sig i ro i 2024

Danskerne forventer ikke markante prisstigninger på energi i 2024, viser en ny undersøgelse.
20. FEB 2024 10.16

Man kan ikke forudsige fremtiden, men man kan komme med et bud på sine forventninger. Og det er netop det som en række danske boligejere er blevet spurgt om i en undersøgelse foretaget af analysevirksomheden Exometric, som er en del af Nrgi-koncernen.

Her har de bedt boligejerne om at komme med deres forventninger til, hvordan energipriserne udvikler sig i 2024, og her tegner der sig en klar forventning blandt flertallet af de adspurgte om, at priserne forbliver stabile. 

Således svarer flertallet, 43 pct., at de tror, energipriserne vil forblive stabile, 39 pct. tror, at priserne vil stige en smule, mens kun 6 pct. gætter på betydelige prisstigninger. Det oplyser Nrgi i en pressemeddelelse.

Det er svært at spå om prisernes udvikling, men ifølge en ekspert kan det – uanset prisudviklingen – godt betale sig for danskerne at holde fast i de gode sparevaner fra især 2022, hvor energikrisen var på sit højeste.

- Da energipriserne toppede, kom der helt naturligt et stort fokus på at spare på strømmen og varmen, men det fokus er forsvundet lidt igen efter, at priserne har stabiliseret sig. Spareiveren kan dog godt betale sig, da der over tid kan være mange penge at hente i husholdningsbudgettet. Derfor håber jeg, at danskerne også vil huske på de gode sparevaner i 2024, siger energikonsulent hos NRGi Bo Halm Andersen.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.102 villa- og rækkehusejere i oktober-december 2023. Respondenternes geografiske tilknytning er fordelt ud over landets 98 kommuner.

 

Skærmbillede 2024-02-20 kl- 10-09-06 

Kilde: Exometric 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet