Danske Commodities runder milepæl
(Arkivfoto.)
Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix

Danske Commodities runder milepæl

Energihandelsselskabet Danske Commodities samarbejder nu med over 100 kraftvarmeværker.
20. FEB 2024 11.50

På blot to år har det aarhusbaserede energihandelsselskab Danske Commodities femdoblet sin portefølje af kraftvarmeværker. Det er betyder at selskabet nu giver mere end 100 kraftvarmeværker adgang til engros-elmarkedet med Danske Commodities som balanceansvarlig part (BRP), oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi har gennem de seneste år investeret kraftigt i vores systemer. Det har resulteret i et nyt modul specielt designet til at håndtere varmeproduktionsplanlægning, samtidig med at vi også har udviklet et markedsledende setup til algoritmisk handel. Avancerede systemer, kombineret med stærke kunderelationer, har givet os mulighed for markant at udvide vores samarbejde med kraftvarmeværker, siger Anders Kring, VP, Head of European Power Trading hos Danske Commodities.

Kraftvarmeværker og andre fleksible aktiver er afgørende for energiomstillingen. En rapport fra EU's energitilsynsmyndighed ACER konkluderer, at fleksibiliteten i det europæiske energisystem skal fordobles inden 2030 for at følge med udviklingen af vedvarende energi (Flexibility solutions to support a decarbonised and secure EU electricity system, 2023).

Vil være foretrukken partner for energikunder

Med nu over 100 kraftvarmeværker i porteføljen tager Danske Commodities føringen på det decentraliserede marked. Dette afspejler fint selskabets ambition om at være en foretrukken partner for energikunder.

- Vi sigter efter at være en foretrukken partner for fleksible aktivejere gennem energimarkedsydelser for kraftvarme, biomasse, affald og batterier. Med 20 års handelserfaring fra engrosmarkeder for el og over 10 års erfaring som balanceansvarlig part, Vi sigter efter at skabe værdi for vores kunder gennem balancering og optimering,  sger Anders Kring.

Danske Commodities administrerer i dag en samlet kontraktportefølje bestående af fleksible og vedvarende aktiver på 12 GW på tværs af Europa i tæt samarbejde med sine kunder, herunder energiproducenter og industrielle forbrugere.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet