Dansk olieselskab tjente styrtende med penge i usikkert 2022

På uroligt marked havde danske Monjasa det "stærkeste år nogensinde" med milliardoverskud og stor omsætning.  
24. MAJ 2023 9.12

Den danske olie- og shippingvirksomhed Monjasa havde ligesom flere andre selskaber i branchen et økonomisk set ualmindeligt godt 2022, mens markederne var præget af uro. Det viser Monjasas årsregnskab, som er blevet offentliggjort tirsdag.

Monjasa handler og leverer blandt andet skibsbrændstoffer. Sidste år øgede selskabet sine leveringer til kunder til 6,4 millioner ton skibsbrændstof mod 5,7 millioner ton året forinden. Nettoresultatet blev øget til omkring 1,2 mia. kr. fra cirka 154 mio. kr. Det er omtrent en ottedobling.

- Kombinationen af historisk stærke shippingmarkeder, høj volatilitet og forstyrrelser i global handel bidrog til et meget dynamisk marked for skibsbrændstoffer, siger administrerende direktør Anders Østergaard i en skriftlig kommentar til regnskabet.

- Et miljø, der gav kunder og interessenter en sikker havn i Mojasa, tilføjer han.

Stærkeste år nogensinde

Monjasa kalder 2022 det "stærkeste år nogensinde" for selskabet. Selskabet øgede sin omsætning til knap 38 mia. kr. fra godt og vel 22 mia. kr.

- Vi så, hvordan forsyningskæderne blev udfordret i havne rundtomkring i verden på grund af ophedede shippingmarkeder og skiftende handelsstrømme, siger Anders Østergaard i regnskabet.

- Men ført an af vores driftsstandarder og fleksible partnerskaber var vi i stand til at støtte vores kunder og leverandører i de kritiske øjeblikke.

Selskabets største kontor ligger i Fredericia. Monjasa har globalt over 600 ansatte af 51 forskellige nationaliteter. Det sejlede med i alt 30 tankskibe og pramme i 2022, hvoraf selskabet ejer 12. Administrerende direktør Anders Østergaard har base i selskabets Dubai-kontor.

Monjasa var i øvrigt genstand for opmærksomhed i år, da seks besætningsmedlemmer fra et Monjasa-tankskib blev kidnappet af pirater i Guineabugten og senere frigivet.

/ritzau/
 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet