Andel og CIP går sammen om bud på flere store havvindprojekter  i Danmark
CIP og Andel vil gå sammen om bud på to af de kommende havvind udbud, som regeringen har annonceret.
Foto: Andel

Andel og CIP går sammen om bud på flere store havvindprojekter i Danmark

nergi- og fibernetkoncernen Andel og kapitalforvalteren Copenhagen Infrastructure Partners indgår konsortium om bud på Hesselø Havvindmøllepark i Kattegat nord for Sjælland og Kriegers Flak II i Østersøen sydøst for Sjælland.
15. SEP 2023 10.25

To af landets fremtrædende virksomheder indenfor vedvarende energi Andel og Copenhagen Infrastructure Partners har oprettet et fælles konsortium, som vil arbejde hen mod at opstille offshore-vindmølleparker tæt på Sjælland. Det oplyser de to virksomheder i en fælles pressemeddelelse.

Konkret har det nyoprettede konsortium i sinde at bynde en på det kommende udbud, der bliver om opførelsen af Hesselø Havvindmøllepark i Kattegat og Kriegers Flak II i Østersøen. De to parker, som de vil have kapacitet til at levere strøm svarende til forbruget i cirka to millioner private husstande.

- Vi er meget glade og stolte over at danne dette stærke strategiske partnerskab med CIP, et firma med solid ekspertise inden for udvikling, konstruktion og drift af offshore-vindmølleparker. I Andels investeringsprogram investeres der frem til 2035 op mod 90 mia. kr. i vækst og den grønne omstilling. Nu står vi sammen med CIP, og det er vores klare mål at vinde udbuddene for Hesselø og Kriegers Flak II, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Andel.

Tidligere på året skabte en politisk aftale grundlaget for den hidtil største danske udbygning af offshore-vind på historiske ni GW. De danske myndigheder har udvalgt attraktive områder til nye offshore-vindmølleparker i Nordsøen, Kattegat og Østersøen, her under altså Hesselø og Kriegers Flak II, gennem en screeningproces efterfulgt af forundersøgelser af områderne.

Andel og CIP ser den fortsatte udvikling og udbygning af offshore vind i Danmark, som værende central hvis Danmark skal bevare sin ledende globale position inden for vedvarende energi.

- Det er af allerstørste betydning, at vi holder omstillingen i gang, og hos Andel og CIP er vi klar til at gøre vores del af jobbet. Andel har stærke kompetencer inden for drift af elforsyning og handel med energi i store volumener – både finansielt og til slutkunder. Så Andel er en partner, der supplerer vores kompetencer virkelig godt, siger Jakob Baruël Poulsen, managing partner i CIP.

Hesselø Offshore Wind Farm er planlagt til at være færdig i 2029, og Kriegers Flak II i 2030. De to parker vil have en samlet installeret minimumkapacitet på 1,8 GW.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet