Esbjerg Havns direktør vil i WindEuropes bestyrelse
Esbjerg Havn direktør Dennis Jul Pedersen går efter bestyrelsespost i WindEurope med solid erfaring med udskibning af havvind. Esbjerg Havn er verdensførende indenfor udskibning af havvind.
Foto: Jesper Ernlund Lassen - Danish Offshore Industry - DOI.dk

Esbjerg Havns direktør vil i WindEuropes bestyrelse

Dennis Jul Pedersen vil vælges til bestyrelsesvalget den 26. juni.
30. MAJ 2024 13.36

Esbjerg Havn direktør Dennis Jul Pedersen stiller op til bestyrelsen i WindEurope for at være med til at skubbe på udviklingen og sikre bedre vilkår for industrien. Det skriver han i dag på sin LinkedIn-profil.

Som direktør for Esbjerg Havn har han oplevet, at udfordringer som tunge godkendelsesprocesser og manglende investeringer, har været med til at gøre det sværere at leve op til de ambitiøse udmeldinger om grøn energi fra EU. 

Dennis Jul Pedersen vil i bestyrelsen for WindEurope for at arbejde for en række forbedringer. Det handler både om at styrke Ptx-initiativer, styrke det internationale samarbejde, forsvare den europæiske vindindustris position, styrke forsyningskæderne, som er udfordrede, og ikke mindst kæmpe for yderligere investeringer i de havne, der er flaskehalse i mange af de store vindprojekter, som ligger foran os.

Dennis Jul Pedersen har gennem sine foreløbige fem år som direktør på Esbjerg Havn, været med til at løfte havnen ind i verdenseliten inden for havvindsområdet. Esbjerg Havn er nu den havn i verden, der har udskibet mest havvind.

Tidligere har Dennis Jul Pedersen været CEO for NSG Wind, hvor han bidrog til væksten og succesen for offshore vind servicevirksomheden. Før dette var han General Manager hos Milaha Offshore Support Service i Singapore og havde tidligere ledende roller i virksomheder som Gulf Marine Services, Fugro-Geoteam, Maersk og Siemens Offshore.

jel

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet