Politiet dropper efterforskning af Verdo-sagen
Verdo måtte tilbageføre næsten 650 millioner kroner til varmekunderne i Randers. Penge, som energiselskabet havde opkrævet for meget i varme i perioden fra 2000 til 2017.
Foto: Verdo.

Politiet dropper efterforskning af Verdo-sagen

Sager om selskabets såkaldte karruselrenter og for høje varmeopkrævninger er nu forældede, og ledelsens viden om urent trav kan ikke bevises.
29. AUG 2023 10.36

RANDERS: Der bliver ikke rejst nogen sager om økonomisk svindel mod Verdo-koncernens selskaber eller om embedsmisbrug mod Randers Kommunes tidligere borgmester og kommunaldirektør i denne omgang, skriver Randers Amtsavis.

De syv politianmeldelser, som nu er blevet droppet, er en udløber af to borgeres hårde kritik af forsyningsselskabet Verdo, som i 2019 og 2021 førte til, at Forsyningstilsynet pålagde Verdo at tilbageføre næsten 650 millioner kroner til varmekunderne i Randers. Penge, som energiselskabet havde opkrævet for meget i varme i perioden fra 2000 til 2017.

De to borgere er Asger Brorsen og Bo Vestergaard Hansen, begge organiserede konservative partimedlemmer, sidstnævnte i dag byrådsmedlem.

Specialanklager Jesper Rodkjær ved Advokaturet for Specielle sager i Østjyllands Politi  begrunder i sit brev beslutningen om at droppe efterforskningen med særligt to ting. At flere af de politianmeldte forhold strækker sig tilbage til et tidspunkt før 2017, så de må anses for forældede. Og at det næppe kan bevises, at Verdos øverste ledelse var bekendt med eller som minimum havde en formodning om, at der var urent trav med i spillet.

I 2019 kom det frem, at Verdo uden tilladelse havde ladet kunderne finansiere en såkaldt forrentning af selskabets indskudskapital. Dels havde Verdo trukket penge ud blot for at låne de samme penge tilbage igen, så kunderne måtte finansiere renteudgifter for over 20 mio. kr. om året til moderselskabet - såkaldte karruselrenter.

Tidligere borgmester Claus Omann Jensen (V), forhenværende kommunaldirektør Hans Nicolaisen, tidligere administrerende direktør i Verdo A/S Kim Frimer og direktør i Verdo Vand A/S Jesper S. Sahl blev i 2020 alle fire meldt til politiet i sagen. 

 

ka

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet