Mitsubishi køber sig ind i European Energy i handel til over fem mia. kr.
Direktør og ejer af European Energy, Knud Erik Andersen, glæder sig over den nye medejer af selskabet han startede for cirka 20 år siden. (Arkivfoto.)
Foto: Gregers Tycho

Mitsubishi køber sig ind i European Energy i handel til over fem mia. kr.

Med handlen skyder japanske Mitsubishi HC Capital cirka 5,2 mia. kr. (700 mio euro) i European Energy gennem udstedelse af nye aktier. 
19. JAN 2024 8.26

Den danske udvikler European Energy kommer nu delvist på japanske hænder. Således har Mitsubishi HC Capital (Mitsubishi), som er en af de førende aktører inden for vedvarende energi i Japan, købt en 20 pct. ejerandel. Det oplyser European Energy i en pressemeddelelse.

Provenuet fra handlen vil give European Energy en forøgelse af egenkapitalen på cirka 5,2 mia. kr. (700 mio. euro) gennem udstedelse af nye aktier. Denne egenkapital kommer til at bidrage til den fortsatte ekspansion, som European Energy står over for.

- Jeg er meget glad for at byde Mitsubishi HC Capital velkommen som en del af vores aktionærgruppe. Deres strategiske fokus stemmer perfekt overens med vores nuværende strategi og mål om at styrke European Energy i kampen mod klimaændringer. Kapitalindsprøjtningen mere end tredobler vores egenkapital, hvilket giver os øgede muligheder for at ekspandere vores forretning, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør og medstifter af European Energy.

Nye aktier og opkøb fra nuværende aktionærer

Konkret vil Mitsubishi tegne for cirka 72 millioner nye aktier i European Energy. Derudover vil Mitsubishi HC Capital erhverve omkring tre millioner aktier fra de tre største aktionærer i European Energy. Det vil alt i alt gøre Mitsubishi til den næststørste aktionær i European Energy.

- Vi er meget glade for at indgå dette strategiske partnerskab med European Energy. Mitsubishi HC Capital ser betydeligt vækstpotentiale i European Energy og muligheder for at skabe synergier. Mitsubishi HC Capital vil udnytte vores ekspertise og styrker til at arbejde sammen med European Energy for at realisere værdiskabelse og dekarbonisering, udtaler Takuji Naruse, administrerende direktør og chef for miljø- og energiforretningsdivisionen i Mitsubishi HC Capital.

Som en del af transaktionen vil Mitsubishi aktivt samarbejde om værdiskabelse og strategisk vækst i European Energy. Bl.a. vil Mitsubishi få plads i European Energys bestyrelse.

Closing af transaktionen er betinget af opfyldelsen af visse betingelser, herunder regulatoriske godkendelser. Transaktionen forventes afsluttet i første halvdel af 2024.

amp

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter