Ankestyrelsen beder Skive forklare borgmesterens jordsag

Viceborgmester vil have undersøgt, om borgmesteren var inhabil i sag om placering af solcelleanlæg op ad hans mark.
11. MAR 2024 6.40

SKIVE: Ankestyrelsen har nu af egen drift bedt Skive Kommune forklare et forløb, hvor borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) har deltaget i udpegning af et 600 hektar stort interesseområde til solcelleanlæg og vindmøller.

Som tidligere omtalt har 1. viceborgmester Mogens Birkelund (K) bedt om at få undersøgt, om borgmesteren har været inhabil i sagen. 

Ifølge ham har borgmesteren foreslået at flytte arealet en smule, men uden at fortælle, at hans egen mark grænser op til området og med flytningen kun ville få VE-anlægget til én, ikke tre sider. Det er sket på møder i teknik- og miljøudvalget, hvor han deltog uden selv at være medlem.

Forslag om undersøgelse

Mogens Birkelund har indsendt et forslag til byrådet om, at både borgmesterens habilitet og hans mødeaktivitet med eksterne VE-produktudviklere skal undersøges.  Forslaget skal behandles på økonomiudvalget på tirsdag, og det er i dagsordenen, at Ankestyrelsens interesse for sagen nævnes.

"Forvaltningen kan til orientering oplyse, at Ankestyrelsen af egen drift den 5. marts 2024 har rettet henvendelse til Skive Kommune med anmodning om en udtalelse om sagen, som Ankestyrelsen er blevet opmærksom på gennem omtale i medierne," står der.

Peter Christian Kirkegaard har hele tiden afvist, at han skulle være inhabil. Han har sagt nej til at sælge sin jord til VE-entreprenøren og har derfor ikke har økonomiske interesser i sagen, og forslaget om at flytte anlægget en smule skyldtes hensyn til landsbyen Hald, har han forklaret.

- Jeg synes, det er et helt uhørt angreb på min person - og så fra byrådets viceborgmester, siger han til Skive Folkeblad. 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter